Foto: AP Photo/Visar Kryeziu

Jedan od Srba koji je uhapšen tokom sukoba naoružane grupe sa Kosovskom policijom u Banjskoj, pušten je iz bolnice i prebačen u zatvor visoke sigurnosti u Podujevu, piše KoSSev.

Krajem prošlog meseca u selu Banjska u opštini Zvečan došlo je do sukoba naoružane i maskirane grupe sa pripadnicima Kosovske policije u kojem su ubijeni jedan službenik i trojica pripadnika grupe srpske nacionalnosti, prenosi KoSSev.

Kosovska policija je ujedno uhapsila više osoba, navodeći da je reč o napadačima na Kosovsku policiju, a jedan od njih je i ranjen – V. T. On je potom prebačen u Prištinu, gde je i hospitalizovan.

Već sutradan je u bolnici održano saslušanje ove osobe, kojoj je potom Osnovni sud odredio jednomesečni pritvor.

Iz Suda su saopštili da se V. T. optužuje za teška dela protiv ustavnog poretka i bezbednosti Kosova i izvršenje terorističkih akta, prenela je tada Gazeta Express.

Mera pritvora određena je i D. M. i B. S. koji su takođe uhapšeni i dovode se u vezi sa dešavanjima u Banjskoj.

Isti medij večeras je javo da je „jedan od Srba koji je 24. septembra napao Kosovsku policiju pušten sa ortopedske klinike Univerzitetskog kliničkog centra, gde se nalazio na lečenju nakon ranjavanja na dan napada“.

Da je reč o V. T, potvrdio je za KoSSev njegov branilac, Miloš Delević.

Tvrdi da je V. T. prebačen u zatvor visoke sigurnosti u blizini Podujeva, gde će ujedno nastaviti sa lečenjem.

Delević navodi da je njegov klijent u boljem zdravstvenom stanju, ali i da će oporavak potrajati nekoliko meseci.

Kada je reč o samom postupku protiv njegovog klijenta, kaže da je na samom početku, te da je još uvek rano za ročište, navodi KoSSev.

BONUS VIDEO – Da li Banjska udaljava nastavak dijaloga Beograda i Prištine?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar