Olgica Markanović Foto: E-Stock_caslav_vukojcic

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je danas Prvom osnovnom sudu u Beogradu izmenjeni i prošireni optužni predlog protiv O.M. i J.T. zbog krivičnog dela Teško delo protiv zdravlja ljudi učinjenog u saizvršilaštvu. Reč je o nadrilekarki dobro poznatoj široj javnosti u Srbiji, Olgici Markanović.

Naime, ovo tužilaštvo je postupajući po krivičnoj prijavi Odeljenja za suzbijanje privrednog kriminala Policijske uprave za grad Beograd i krivičnoj prijavi udruženja Interdisciplinarne estetske i antiejdžing medicine Srbije „SESIAM“, kao i po informaciji Ministarstva zdravlja Republike Srbije i više prijava koje su podneli oštećeni, dana 28.07.2021. godine protiv O.M. i J.T. podnelo optužni predlog zbog istog krivičnog dela, učinjenog na štetu dvanaest oštećenih.

Olgica Markanović Foto: Instagram/olgicamarkanovic

„Ovim optužnim predlogom okrivljenima je stavljeno na teret da su krivično delo učinile u periodu od 01.05.2020. godine do 01.03.2021. godine u neregistrovanom „Medicinsko-estetskom centru Tayas” u Beogradu u Ulici Drinička broj 8a na taj način što su neovlašćenom i nepravilnom upotrebnom sredstva „plazma-pen“ prouzrokovale trajna oštećenja na tretiranim delovima lica oštećenih u vidu dubokih opekotina drugog B i trećeg stepena, uz istovremeno nedopuštenu primenu injekcione lokalne anestezije „lidokain – hlorida“ koja je predstavljala rizik po život oštećenih u slučaju alergijske reakcije usled nepostojanja antišok terapije i edukacije okrivljenih, kao i same primene uređaja „plazma-pen“ zbog korišćenja struje“, navodi se u saopštenju.

Nakon podnošenja ovog optužnog predloga tužilaštvo je nastavilo da preduzima dokazne radnje, te je u daljem toku postupka ispitano još šest oštećenih, pribavljeni su materijalni dokazi i izvršeno je sudsko-medicinsko veštačenje telesnih povreda koje su oštećeni zadobili.

Na osnovu sprovedenih dokaznih radnji i prikupljenih dokaza, prošireni optužni predlog od 10.05.2022. godine podnet je zbog postojanja opravdane sumnje da su okrivljene O.M. i J.T. u vremenskom periodu od januara 2020. godine do 06.02.2021. godine, takođe u salonu „Tayas“, sprovodile hirurške procedure suženja i podizanja nosa, uklanjanja nosne grbe, smanjivanja podbratka i uklanjanja strija na stomaku, kao i podizanja očnih kapaka i zatezanja kože oko usana i očiju i to invanzivnom primenom sredstva „O2 No Needle Mesotherapy – Beauty Machine – Skin energy Activation Instrument“, uz korišćenje injektivne lokalne anestezije „lidokain-hlorid“ od strane okrivljene O.M. usled čega je osamnaest oštećenih zadobilo teške telesne povrede.

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je predložilo sudu da nakon održanog glavnog pretresa okrivljene oglasi krivima, te da okrivljenu O.M. osudi na kaznu zatvora u trajanju od pet godina, a okrivljenu J.T. na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine i šest meseci.

Bonus video: Koliko je nadrilekara, toliko je i nadripsihologa – kako ih prepoznati

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar