Suđenje, sudjenje,
Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Suđenje Milanu Radukiću, Saši Đajiću, Goranu Ristiću i Nikoli Bajiću za razbojništvo iz 1997. godine, koje su prema optužnici počinili nakon otmice Novaka Stevanića, odloženo je juče u Višem sudu zbog štrajka advokata.

Sledeće je zakazano za kraj februara. Branioci optuženih su u sudnici kazali da Advokatska komora Beograda nije donela odluku o prekidu obustave rada, tako da su oni zvanično još u štrajku i ako rade mogu da snose posledice.

Nakon toga pobunio se optuženi Bajić, nekadašnji pripadnik „zemunskog klana“ koji izdržava kaznu od 35 godina zatvora, jer se ročište odlaže, a njega džaba dovode u sud.

„Dovode me sa maskom, pogledajte mi ruke“, skočio je sa klupe buneći se Bajić, a sa njim i četvorica zatvorskih čuvara. Sudija ga je upozorila da ne može da priča kao na ulici.

„Mogu“, uzviknuo je Bajić i dodao: „Ja sam 19 godina u samici. Svako suđenje, nije došao ovaj, nije došao onaj svedok. Javite dan ranije da me ne dovode“.

Sudija ga je na kraju ostavila u sudnici da sa njim porazgovara, pišu Novosti.

Inače osam meseci nakon te otmice Novak Stevanić se prema zvaničnom izveštaju ubio. U noći kad je otet iz sefa kući odneto je 100.000 maraka i zlatan nakit.

Bajić je sve oko tog događaja ispričao policiji i da je te noći čuvao otetog Stevanića. Inače ovaj slučaj je u javnosti poznat kao prva otmica „Zemunaca“.

Bonus video: Zemun polje – požar u stanu

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare