Ubistvo Baltića, Foto: Printscreen/OCCRP

Više javno tužilaštvo u Beogradu korigovalo je deo optužnice protiv policajke Marije Nikolić u delu koji se odnosi na njenu uračunljivost, podovom optužbi da je nakon ubistva Davorina Baltića, sa kojim je bila u kolima kada je izrešetan, njegov pištolj izvadila iz automobila i bacila ga u kontejner u susednoj ulici

Ona se više ne tereti da je krivično delo izvršila u uračunljivom stanju, već u stanju bitno smanjene uračunljivosti, precizirali su u tužilaštvu za Tanjug.

Pročitajte još...

I dalje se međutim tereti za krivično delo nedozvoljeno držanje, nošenje i promet oružja, a okolnost umanjene uračunljivosti može da utiče na visinu kazne koju će joj sud izreći ukoliko zaključi da je kriva.

Do izmene ove okolnosti došlo je nakon argumentovanog veštačenja da je Nikolićeva delovala u stanju velikog intenziteta straha i uplašenosti, budući da je bila u kolima sa ubijenim Baltićem kada je pucano na njega.

U Višem sudu u Beogradu za sutra su zakazane završne reči tužilaštva i odbrane na suđenju Nikolićevoj, a nakon toga može se očekivati izricanje prvostepene presude.

Podsetimo, Baltića su bezbednosne službe označavale kao pripadnika „kavačkog klana“.
***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar