Dijana Hrkalović i Nebojša Stefanović, znak pitanja
Dijana Hrkalović i Nebojša Stefanović Foto: Goran Srdanov/ Nova.rs/TANJUG/MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKA SRBIJE

Nebojša Stefanović je u zgradu SUK-a ušao u društvu advokata Gorana Pejića, koji je sa advokatom Dragoslavom Mišom Ognjanovićem bio prijatelj i sa njim delio kancelariju, sve dok Ognjanović nije ubijen u julu 2018. godine. Upravo sa organizacijom ubistva advokata Ognjanovića glasine, ali i raniji medijski naslovi, povezuju baš Hrkalovićevu.

Ministar odbrane, ranije policije, Nebojša Stefanović i nekadašnja državna sekretarka MUP-a, Dijana Hrkalović, proveli su sate na informativnom razgovoru u Sektoru unutrašnje kontrole MUP-a Srbije. Policija je njih dvoje pozvala zbog tvrdnji koje je Hrkalovićeva prethodnih dana iznela u svojim medijskim nastupima, o postupanju policijskog službenika, načelnika Odeljenja za borbu protiv droga beogradske policije Slobodana Milenkovića, koji je otkrio Jovanjicu, prema optužnici najveću plantažu marihuana u Evropi, piše Vreme.

Dijana, kojoj se sudi za trgovinu uticajem, svu krivicu svaljuje na Stefanovića. Usput je Hrkalovićeva i javno rekla da ona zna da je Milenković u stvari narkodiler, koji je sa Stefanovićem “montirao” slučaj Jovanjica. Na kraju informativnog razgovora, bivša državna sekretarka je protiv Stefanovića podnela krivičnu prijavu za neovlašćeno prisluškivanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića. I dok je Hrkalovićeva još diktirala krivičnu prijavu, u zgradu policije stigao je i ministar.

Kao da je Stefanović izborom advokata svojoj nekadašnjoj najbližoj saradnici, Dijani Hrkalović, poslao poruku i pre nego što je informativni razgovor uopšte započeo.

Naime, on je u zgradu SUK-a ušao u društvu advokata Gorana Pejića, koji je sa advokatom Dragoslavom Mišom Ognjanovićem bio prijatelj i sa njim delio kancelariju sve dok Ognjanović nije ubijen, u julu 2018. godine. Upravo sa organizacijom ubistva advokata Ognjanovića glasine, ali i raniji medijski naslovi, povezuju baš Hrkalovićevu.

Pročitajte još:

Ognjanović je bio dugogodišnji branilac vođe kriminalnog klana Luke Bojovića, koji je blisko sarađivao sa Škaljarskim klanom. Tokom rata Kavčana i Škaljara, javna je tajna bila da Hrkalovićeva favorizuje Kavački klan, te da sve policijske snage usmerava na Škaljarski. Pripadnike Bojovićevog i Škaljarskog klana policajci su, tih godina, češće hapsili, a i češće su ubijani. Ne mali broj žrtava u momentu ubistva bio je na merama tajnog policijskog nadzora. Sudije i tužioci su te mere odobravali, ali su policajci pisali naloge i navode zašto su te osobe bezbednosno opasne i zašto je potrebno da budu praćene i prisluškivane.

I praćen i prisluškivan bio je i advokat Dragoslav Ognjanović, i to od maja 2018. godine, kada se u jednoj piceriji na Vračaru sreo sa osobom koja je već bila pod policijskim nadzorom, Dragoslavom Galetom Miloradovićem, kumom Luke Bojovića. Tokom tog susreta, kako se navodi u optužnici kojom se Hrkalovićeva tereti za trgovinu uticajem, oni su razgovarali baš o Dijani, između ostalog i o tome kako uklanja dokaze za slučajeve ubistva koje je počinio Belivukov klan. Bivša državna sekretarka se tereti da je naredila da se uklone delovi snimaka i transkripata u kojima se ona spominje. Inače, nekoliko dana pošto je snimljen taj razgovor Miloradović je ubijen ispred svoje autoperionice u Mirijevu, a nekoliko meseci nakon toga je ubijen i Ognjanović.

Slučajno ili ne, Tužilaštvu, koje nalaže informativne razgovore kako bi preispitalo „Jovanjicu“, iako su za taj slučaj već dva sudska postupka u toku, nije palo na pamet da, kada je već kod njih, Sektor unutrašnje kontrole ispita Hrkalovićevu i povodom medijskih navoda da ima neke veze sa ubistvom advokata Dragoslava Ognjanovića.

Posle davanja iskaza, Dijana je žurno prošla pored novinara i izgubila se u nepoznatom pravcu. Stefanović je, pak, sa novim advokatom pored sebe, izjavio da će se uvek rado odazvati na pozive državnih organa da svojim saznanjima pomogne koliko može u rasvetljavanju policijskih slučajeva.

BONUS VIDEO: Nebojša Stefanović o optužbama Dijane Hrkalović

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare