Ilustracija Foto:Shutterstock

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu nakon izvedenih dokaznih radnji, sa osumnjičenim Ć. D. (40) zaključilo je sporazum o priznavanju krivičnih dela. Ć. D. je najpre izazvao saobraćajnu nesreću pa pobegao, a nakon toga vršio nasilje nad suprugom u stanu zbog čega je osuđen na devet meseci zatvora.

Osumnjičeni je izvršio više krivičnih dela i to: Ugrožavanje javnog saobraćaja iz člana 289. stav 1 KZ, krivično delo Nepružanje pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nezgodi iz člana 296 stav 1 KZ i krivično delo Nasilje u porodici iz člana 194 stava 1 KZ, te je od strane suda izrečena kazna zatvora u trajanju od devet meseci uz izricanje mere bezbednosti.

Mere bezbednosti koje su mu izrečene su obavezno lečenje alkoholičara koja će bit izvršena u zavodu za izvršenje za vreme trajanja zatvorske kazne i zabrana upravljanja motornim vozilom u trajanju od jedne godine koja će se spovesti nakon izvršavanja kazne zatvora.

Kako je saopšteno nakon njegovog hapšenja, Ć. D. je najpre u nedelju, 27. septembra, učestvovao u saobraćajnoj nezgodi, u kojoj je šest osoba zadobilo lake telesne povrede, nakon čega je pobegao sa mesta nezgode ne pružajući pomoć povređenima.

Dalje se uputio kod supruge, koju je psihički maltretirao, a posle toga se vratio u stan, nastavio da putem društvenih mreža ugrožava sigurnost pretnjama po život prijatelju svoje supruge.

Pronađen je u tom stanu i uhapšen.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram