Foto: Privatna arhiva/Instagram/KRIK

Generalni sekretar u Vladi Srbije Novak Nedić sastao se u nekoliko navrata s nedavno uhapšenim Branimirom Bracom Vujovićem, a susretu je prisustvovao i Nemanja Obradović, osoba bliska Filipu Koraću. Na još jednom sastanku s Nedićem i Vujovićem bio je i stric slavnog srpskog tenisera Novaka Đokovića, Goran Đoković, objavio je KRIK. Kako se može zaključiti s fotografija do kojih su došli, ovi susreti organizovani su u Monaku.

Hapšenjem Branimira Braca Vujovića u Francuskoj, zbog sumnje da je umešan u šverc narkotika i pranje novca, otkriveno je da je ovaj Srbin, uprkos tome što godinama živi u Francuskoj, održavao odlične kontakte sa rodnom Srbijom i osobama iz ovdašnjeg javnog i političkog života. Tako su novinari KRIK-a otkrili zahvaljujući uvidu u dokumente francuske policiji ali i fotografije koje je Vujović objavljivao na svojim društvenim mrežama, sa kim se Vujović viđao.

Foto: Facebook/Bratsso Vujovic

Sa generalnim sekretarom u Vladi Srbije Novakom Nedićem osumnjičeni Vujović sastao se u maju 2022. godine, a susretu je prisustvovao Nemanja Obradović, za kog se tvrdi da je osoba bliska Filipu Koraću. Kako je objavio KRIK, Vujović je sa Obradovićem otišao u hotel „Eden Ro“ u mestu Antib, gde su se susreli sa Nedićem. Nedićev račun u luksuznom hotelu od pet zvezdica na Azurnoj obali od 51.000 evra platio je Vujović, piše u dokumentu, što je Nedić delimično negirao za KRIK.

Zbog čega su se tačno sastali nije poznato, ali se u dokumentu pominje da je Vujovićeva saradnica koja je za njega i njegove bliske ljude otvarala i vodila firme, potencijalno trebalo da osnuje i kompaniju za Nedića. Nije poznato da li se ovo i desilo, objavio je ovaj portal.

PROČITAJTE JOŠ:

Stric Novaka Đokovića i Nedićev otac

Kako se može videti na fotografijama koje je Vujović objavio na svojoj Instagram stranici, zajedno sa Vujovićem i Nedićem satao se i stric srpskog tenisera Novaka Đokovića. Na fotografiji se vide trojica muškaraca kako piju vinu u ugositetljskom lokalu, a novinari KRIK otkrili su da je ova scena zabeležena u Monaku.

Stric Novaka Đokovića, kako su pisali beogradski mediji, srpski je biznismen i predsednik Teniskog saveza Srbije, kao i član Upravnog odbora saveza. Od strane Vlade Srbije je 2017. godine postavljen na mesto počasnog konzula Srbije u Monaku. Gorana Đokovića je javnost mogla da vidi i u publici na raznim mečevima koje je Đoković igrao širom sveta.

Foto: Privatna arhiva/Instagram/KRIK

Na drugoj fotografiji u prilično prisnoj atmosferi, zagrljeni za stolom poziraju Nedić, uhapšeni Vujović, Goran Đoković i Nedićev otac, inače advokat, Vojislav Nedić. Četvorica nasmejanih muškaraca takođe sede za stolom i piju vino, a po svemu sudeći ovaj sastanak takođe je održan u Monaku i to u lokalu „Kafe de Pari“.

Fotografija u Vladi Srbije

Među objavljenim fotografijama nalazi se i ona koju je Vujović objavio na svom Fejsbuk profilu na kojoj, kako se može zaključiti, pozira u prostorijama Vlade Srbije ljubeći zastavu Srbije. Redakcija portala Nova.rs uputila je pitanja Vladi Srbije o tome kada je ova scena zabeležena i kojim povodom je sada uhapšeni Vujović uopšte boravio u Vladi.

Foto: Facebook/Bratsso Vujovic

Imperija na Azurnoj obali

Inače, uhapšeni Braco Vujović, kako su ranije objavili francuski mediji, imućan je biznismen koji se pored ostalog godinama bavi nekretninama u Francuskoj. Priveden je u okviru velike akcije francuske policije zbog sumnje da je upleten u šverc narkotika i prajne novca. Zajedno sa njim, u istoj akciji ali drugoj državi priveden je Filip Korać, kriminalac kog nekoliko država potražuje zbog krivičnih dela, a u Srbiji ga je predsednik Aleksandar Vučić označio najvećim narko-dilerom. Uprkos tim tvrdnjama, protiv Koraća se u Srbiji ne vodi nikakav postupak, niti je raspisana poternica.

Filip Korać Foto:Rajko Ristić

Vujović je izvesno vreme sarađivao sa Koraćem, živeo je u njegovom stanu u Monaku, ali je potom došlo do svađe pošto je izbačen iz stana. Tada je Vujović svojim ljudima rekao da je Koraću objavljen rat jer je demolirao inventar restorana u kom je boravio, ukrao mu automobil i ostao dužan 70.000 evra.

KRIK je otkrio da je Vujović otkako se nastanio u Francuskoj, vodio više firkomapnije preko kojih je napravio imperiju u nekretninama. Kompanije je, tvrdi francuska policija, koristio kako bi prao prljav novac – koji potiče od prodaje kokaina i marihuane.

Foto: Privatna arhiva/Facbook/KRIK

Njegove firme otkrivaju i važne veze – da mu je poslovni partner bio Filip Bačević, sin bivšeg ministra i ambasadora Srbije u Kini Milana Bačevića. Vujović i mlađi Bačević zajedno su bili vlasnici firme „SCI B & V Group” koja se bavi, kako piše u poslovnom registru, izdavanjem nekretnina. Upravo ova firma je, sudeći po dokumentu iz istrage, bila jedan od „protočnih bojlera” za prljav novac.

Bonus video: Ko štiti Novaka Nedića?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare