Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs, Instagram/darkolazicofficial

Ivan J. (38) i Marta A. (37) nastradali su, dok su tri osobe povređene u stravičnoj nesreći koja se dogodila u sredu uveče na Dunavu u Grockoj, kada se gliser zakucao u baržu. Povređeni Milica B., Nataša R. i Nemanja R. zadobili su lake telesne povrede, a portal Nova.rs otkriva kako je došlo do nesreće.

Kako je za sada utvrđeno, navedeni motorni čamac kretao se iz pravca Beograda i kada je ušao u Gročanski dunavac, udario je u usidrenu baržu, nakon čega se odbio i ostao na sredini reke.

U trenutku nesreće, za volanom glisera nalazio se stradali Ivan, a on je navodno prilikom udarca, slomio vrat i na mestu stradao.

Sumnja se da je barža, u koju je udario gliser, bila u senci šume rukavca, te da je vozač broda nije na vreme uočio.

„Bočno su udarili u ivicu barže, pa je Ivan tom prilikom glavom probio zaštitno staklo na čamcu, dok je Marta, koja je sedela iza njega, direktno glavom udarila u baržu i zgnječila je“, kaže izvor našeg lista.

Tokom jučerašnjeg dana, policija je izvukla iz vode gliser, a po vozilu je bilo srče i tragova krvi.

Vozilo je odvezeno, najverovatnije, na tehnički pregled, nakon kog će se znati sve okolnosti nesreće, odnosno da li je eventualno brod imao određene kvarove.

Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

O stradalom Ivanu komšije i prijatelji imaju samo reči hvale, a iza njega je ostalo dvoje dece.

„Ivan je bio mnogo dobar momak, pun života. Voleo je Dunav, imao je taj gliser godinama. Živeo je život punim plućima, a baš sam ga juče video u prolazu kada je svojim džipom otišao dole na reku. Kasnije sam saznao da je poginuo“, navodi meštanin Ivanovog rodnog sela Pudarci, u kome ima i svoju firmu koja se bavi prevozom pekarskih proizvoda.

Pročitajte još:

Kao mali, nastradali muškarac doživeo je nesreću iz koje je jedva živ ostao.

„Ivanu je, dok je bio dete, otac stradao prilikom prevrtanja traktora na nepunih 200 metara od kuće. U trenutku nesreće i Ivan je bio na pomenutom vozilu. Sada je identična tragedija zadesila njegovu decu, ostali su bez oca“, navodi meštanka ovog sela.

Foto: Instagram/darkolazicofficial

Od stradalog muškarca na društvenoj mreži Instagram oprostio se i poznati pevač Darko Lazić.

„Duša me boli. Počivaj u miru brate moj“, napisao je Lazić.

Istraga ove nesreće je u toku, nakon koje će se znati sve okolnosti.

VIDEO: Nesreća kod Bora

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar