David Knežević i Ana Knežević Foto:Broward County Sheriff; privatna arhiva; shutterstock FotoDax

Italijanska i španska policijija i španski vatrogasci od juče ujutro pretražuju stari put u Kogolo del Čenđo u okrugu Vićenca u potrazi za Anom Knežević (40) Amerikankom kolumbijskog porekla koja je nestala iz Madrida u februaru.

Njen suprug David Knežević je početkom maja uhapšen na Međunarodnom aerodromu u Majamiju uhapsili agenti FBI po povratku iz Srbije, gde mu živi majka. Uhapšen je na Floridi zbog navodne umešanosti u otmicu i nestanak svoje supruge.

Prema italijanskim izvorima iz istrage, njen suprug je taj koji je FBI ukazao na područje Vićence, posebno na put Kosto u Kogolo del Čenđo, gde treba tražiti Anu. To je područje je pogodno za vožnju automobilom i prekriveno je gustim grmljem. Put koji se češlja i istražuje zatvoren je po nalogu gradonačelnika, na zahtev istražitelja koji drže u potpunoj tajnosti svoje aktivnosti. U akciji su uključeni i specijalno obučeni psi za potragu.

Da podsetimo nestanak njegove supruge Ane Knežević od koje se razvodio, rodom iz Kolumbije, prijavljen je 2. februar , saopštila je španska nacionalna policija, koja istražuje njen nestanak kao mogući slučaj ubistva i traga za njenim telom.

Kneževića su početkom maja na Međunarodnom aerodromu u Majamiju uhapsili agenti FBI po povratku iz Srbije, gde mu živi majka. Od hapšenja se nalazi u Federalnom pritvorskom centru u Majamiju. Ako bude osuđen za jednu optužbu za otmicu, suočava se sa doživotnom robijom i gubitkom novca koji proizilazi iz krivičnog dela.

Veliki broj posrednih dokaza podržava optužnicu, uključujući dokumentovano putovanje (okrivljenog) iz Sjedinjenih Država u Tursku, Srbiju a zatim u Španiju. Pored toga, optuženi se pojavljuje na video nadzoru u Španiji i kupuje materijale koji su možda korišćeni u otmici, a sve dok optuženi tvrdi da je bio negde drugde – naveo je ranije sudija u odluci da mu odredi pritvor. Kao mogući motiv izvršenja krivičnog dela, naveo je i razvod bračnog para kao i deobu velike imovine oko koje su se navodno sporili.

Bonus video: Potraga za telom Ane Knežević u Španiji

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar