Foto: Shutterstock

U Višem javnom tužilaštvu u Kruševcu vodi se istražni postupak nakon hapšenja D. J. iz Brusa, jer se sumnjiči da je prodao maloletnu ćerku (14) za 3.000 evra. Istraga se vodi i protiv B.S. iz Bojnika (48), osumnjičenog za kupovinu devojčice. Dvojica muškaraca su osumnjičeni da su izvršili krivično delo trgovina ljudima.

Prema Krivičnom zakonu, za slučaj trgovine maloletnog lica, zaprećena je kazna zatvora je najmanje pet, a najviše 12 godina. Iz tužilaštva kažu da će po završetku istrage doneti odluka o podizanju optužnice.

Prema nezvaničnim saznanjima iz istrage, ovde se radilo o ugovorenom braku. Sumnja se da je B.S. iz Bojnika ćerku D.J. (44) iz Brusa, „kupio“ za svog sina.

Osumnjičeni muškarci su uhapšeni početkom marta.

Pročitajte još:

D.J. I B.S. se nalaze u pritvorskoj jedinici u Kruševcu. Obojica su odranije poznati policiji. Otac devojčice uglavnom po nasilju, a protiv kupca devojčice je ranije podneta krivična prijava zbog falsifikovanja rezultata glasanja.

Kako samo već je pisali, otac D.J. je jednom već udao ćerku koja je imala takođe 14 godina.

„Njega je prva žena sa kojom ima četvoro dece, napustila. I ostao je da živi sa decom. Kasnije se ponovo oženio, i ima još nekoliko dece. Ćerku iz prvog braka je udao kada je ona imala 14 godina. Reč je o porodici koja živi u romskom naselju, i tu se generacijama unazad“, kaže za Nova.rs sagovornica iz Brusa.

Devojčica (14) koju je otac prodao za 3.000 evra pod brigom Centra za socijalni rad u Brusu. Ona je nađena kod svog rođaka nakon što je uspela da pobegne posle hapšenja svog oca i muškarca koji je dao novac.

BONUS VIDEO: Uhapšene dve osobe u Beogradu: Policajci zaplenini 700 grama kokaina i novac

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar