Foto: Rade Prelić/Tanjug

Direktor policije Vladimir Rebić, tokom gostovanja na TV Prva, osvrnuo se na nedavne događaja u Srbiji, a u vezi sa hapšenjem vođe navijača Veljka Belivuka, zvanog Velja Nevolja. Između ostalog, Rebić je istakao da se sumnja da je 70 osoba pralo novac za Belivuka.

Rebić je istakao da će tokom istrage biti utvrđeno koje su sve osobe bile povezane sa grupom vođe navijača, i dodao da su analizirani podaci o saradnji i sukobu više kriminalnih klanova, kao i da su podaci prikupljani i u drugim državama.

„Sumnjamo da je oko 70 osoba pralo pare. Na policiji je sada da preseče kanale i dokaže da je novac kojim posluju (njihove firme) upumpan pranjem novca stečenim trgovinom narkoticima. Ta se imovina onda oduzima. Znate, neko može, hipotetički, da sedi 30 godina u zatvoru, a da njegove firme nastave da uvećavaju bogatstvo. Nadamo se da će pravosnažnim presudama oduzeti tu imovinu“, rekao je Rebić.

Foto: Printscreen/Tv Prva

On se tokom gostovanja osvrnuo i na hapšenje bivšeg načelnika Kriminalističke policije Beograda Ilije Milačića, koji se sumnjiči za odavanje službene tajne. Kako je istakao Rebić, on nema dodatnih informacija, s obzirom da istragu vodi Sektor unutrašnje kontrole, koji je pod direktnom nadležnošću ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina.

Pročitajte još:

Direktor policije govorio je i o policijskih saznanjima da su delovi kriminalne grupe vođe navijača Veljka Belivuka planirali delovanje tokom otkrivanja spomenika Stefanu Nemanji u centru Beograda.

Rekao je da je nivo priprema za tu manifestaciju bio podignut na najviši nivo, kao i da su elitne jedinice vojske bile uključene u sprečavanje potencijalnih akcija.

„Predsednik je odlučio da se pojavi. Oni su verovatno i zbog toga odustali od bilo kakvog delovanja“, rekao je direktor policije.

Pročitajte još:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare