Marko Miljković i Veljko Belivuk, Velja Nevolja
Marko Miljković i Veljko Belivuk Foto: Printscreen/Tv Pink

Bojana Belivuk, Tanja Miljković, Snežana Đorđević i Marija Milutinov, supruge i tašte Veljka Belivuka, Marka Miljkovića i Ivana Filipovskog, koje se terete za pranje novca, puštene su juče da se brane sa slobode, a kako saznaje naš list, one su tek sada privedene jer su neke od njih bile u drugom stanju.

Privođenje Belivukove i Miljkovićeve iznenadilo je srpsku javnost, pogotovo zbog činjenice da je klan Veljka Belivuka i Marka Miljkovića priveden još početkom februara. Takođe, dodatno iznenađenje bacila je činjenica da se dosad u više navrata govorilo o finansijskim veštačenjima i tokovima novca uhapšene kriminalne grupe.

Pročitajte još:

Ipak, kako saznaje naš list, osumnjičene su tek u četvrtak pozvane na informativne razgovore jer su se pojedine nalazile u drugom stanju, te se zbog toga čekalo toliko dugo.

Prema našim saznanjima, tužilaštvo, sem što ispituje poreklo novca kojim je kupljeno nekoliko stanova u vlasništvu osumnjičenih, ispituje se i kako su “pazareni” automobili i luksuzni satovi.

Osumnjičene, koje se terete za pranje novca, saslušane su u četvrtak u Tužilaštvu za organizovani kriminal (TOK) i one su negirale krivično delo pranje novca, nakon čega su puštene da se brane sa slobode.

Zasad se ispituje kako je kupljeno nekoliko objekata – jedan je na teritoriji Pančeva, u vlasništvu Đorđevićeve, dok su dva na ime Miljkovićeve i reč je o objektima u ulicama Čačanska i Živka Davidovića. Takođe, ispituje se kojim je novcem kupljen stan u Kozarčevoj ulici na Zvezdari.

Vila Veljka Belivuka i Marka Miljkovića Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Inače, sem pomenutih objekata, ispituje se i poreklo novca kojim su kupljeni automobili, ali i satovi. Zasad nije poznato koliko automobila i satova je u pitanju, ali je reč o predmetima koji su veće vrednosti.

Osumnjičene su iznele odbrane u Tužilaštvu za organizovani kriminal i detaljno objasnile odakle im novac za kupovinu objekata, automobila i satova.

Foto: Nova.rs/video

Tako je tašta Veljka Belivuka, odnosno majka njegove supruge Bojane, ispričala da je stariju kuću kupila od svoje ušteđevine, a potom je krenula da pravi novu.

Podsetimo, Belivuk i članovi organizovane kriminalne grupe, koju je vodio, privedeni su 4. februara ove godine u velikoj akciji MUP i BIA. Terete se, prema navodima optužnice, za brojna krivična dela počinjena na teritoriji Srbije, među kojima su i brutalna ubistva, silovanje, dilovanje narkotika, oružja.

Istraga i kod komšija

Postupak protiv Belivukovog klana vodi se i u Crnoj Gori, jer se sumnja da su odgovorni za likvidacije Damira Hodžića i Adisa Spahića, a isptivani su i na okolnosti nestanka Mila Radulovića.

BONUS video: Majka žrtve Belivukovog klana ne zna ništa o sinu

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar