Goran Stamenković Foto: Krik

Policajac Goran Stamenković – jedini osuđeni u slučaju nelegalnog rušenja u Savamali, priča za KRIK kako su ga ljudi iz vlasti naterali da preuzme krivicu za ovaj slučaj.

Stamenković za Krik govori o sastancima na kojim ga je vrh policije ubeđivao da prizna krivicu, kako mu je Dijana Hrkalović pretila, ali i o sastanku sa predsednikom Aleksandrom Vučićem koji ga je slagao da će mu ispuniti obećanja koja su mu data kada je preuzeo krivicu.

Stamenković se podsetio noći kada je rušeno u Savamali i rekao da ga je oko 21 sat pozvao načelnik koji je bio u štabu, Kostić Zvonko i da je dobio zadatak da „ukoliko bude došlo do nekakvog rušenja, sve pozive preusmeravamo na gradsku građevinsku inspekciju i na komunalnu miliciju“.

„U tom razgovoru sam tražio dodatno objašnjenje vezano za ovo naređenje. Rekao mi je da je naređenje on dobio od načelnika policijske uprave Veselina Milića, da se ubuduće tako postupa. Da ja nisam dobio takvo naređenje, postupak bi bio u toku te noći sasvim drugačiji. Ja nisam znao ni u toku te noći kakvi su planovi, ko je uključen i šta će se rušiti“, rekao je Stamenković.

Dodao je da je znao da će se te noći nešto rušiti.

„Tu nema dileme, bilo bi veoma ružno i licemerno da kažem, sa mojim iskustvom, da nisam znao da će se nešto rušiti. Ali se stalno ruše objekti koji su na recimo nekoj infrastrukturi, na trasi gde će biti zidati objekti od opšteg društvenog i državnog značaja. Nisam imao pojma šta i kako, ali sam zato oko 21.30 sati sišao dole kod radnika, sve radnike postrojio, izdao naređenja i rekao da ukoliko bude bilo došlo do bilo kakvog rušenja, da me ne konsultuju, jer nema potreba jer sam dobio naređenje od vrha beogradske policije. Načelnik Milić je doneo takvu odluku, načelnik Kostić mi je takvu odluku preneo, da su svi pozivi preusmeravaju komunalnoj miliciji i da se građani upućuju da to prijave sutra ujutru po danu gradskoj građevinskoj inspekciji“, rekao je između ostalog Stamenković.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare