Foto:MUP

Osuđeni Stefan Stefanović (29) iz Novog Sada uhapšen je u akciji banjalučke policije "Logan", nakon tri godine skrivanja, potvrđeno je za „EuroBlic“.

Prema nezvaničnim informacijama, osim Stefanovića u ovoj akciji uhapšeni su i Slobodan Stanković, Milan Gajić i Bojan Đurić. Gajić je vojnik u Oružanim snagama BiH, a Đurić je radio kao taksista, piše Blic.

Izvor uključen u celi slučaj, pojasnio nam je da je akcija „Logan“ prvenstveno pokrenuta s ciljem borbe protiv nelegalne trgovine narkoticima i falsifikovanja dokumenata.

„Tokom akcije, policija je došla do informacija da je jedan od osumnjičenih upravo Stefanović, a koji važi za veoma opasnog kriminalca. On je u Novom Sadu osuđen na 15 godina zatvora zbog teškog ubistva“, rekao je izvor „EuroBlica“.

Akcija je trajala oko tri meseca, a osumnjičeni su uhašeni u ponedeljak u Banjaluci.

„Četvorica osumnjičenih se terete da su počinili više krivičnih dela u vezi zloupotreba opojnih droga, falsfikovanja isprava, kao i druga krivčna dela. Izvršenim proverama utvrđeno je da je za S. S. raspisana Međunarodna Interpolova poternica zbog teškog ubistva. Policija je došla i do sazanja da je on koristio falsifikovanu ličnu kartu na ime Nikola Radišić i da se pod tim imenom krio u Banjaluci“, pojasnila je portparol PU Banjaluka Danijela Mučibabić.

Izvor „EuroBlica“ pojasnio je da su prilikom hapšenja kod Stefanovića nađene lažne lične karte Srbije i Švajcarske na pomenuto ime, a tokom saslušanja osumnjičeni je priznao kako se zove.

„Prilikom kriminalističke obrade on je inspektorima izjavio da se tri godine krio na području Banjaluke“, kaže naš sagovornik.

Falsifikovana dokumenta na ime Nikola Radišić

Nakon hapšenja policija je pretesla stan koji je koristio Stefanović i tom prilikom pronašli su i oduzeli oko 30 grama kokaina, 60 grama marihuane, oko 10.000 maraka, vagu za precizno merenje, mobilne telefone i druge predmete koji se mogu povezati sa krivčnim delima.

Do zaključenja ovog broja „EuroBlica“ uhapšeni su se nalazili na kriminalističkoj obradi u policiji. Nakon saslušanja u policiji, Stefanović će biti prebačen u Sud BiH, a koji će doneti odluku o tome da li će ga izručiti Srbiji.

Sagovornik EuroBlica je pojasnio da policija sumnja da su Stefanović i njegovi prijatelji mesecima prodavali drogu na području Banjaluke.

„Stefanović se u Banjaluci krio u iznajmljenom stanu i tu se često okupljali i ostali uhapšeni. Do sada su prikupljene informacije da su oni prodavali drogu, ali i da su je i sami koristili“, kaže izvor „EuroBlica“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar