Luka Beograd, požar, magacin
Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Ekipe Jedinice za ispitivanje kvaliteta vazduha Gradskog zavoda za javno zdravlje, izašle su na lokaciju požara koji je zahvatio jedan od magacina Luke Beograd i merenjima utvrdile "prisustvo zagađujućih materija (SO2, NOx, CO)" na tom mestu, dok "koncentracije zagađujućih materija u rezidencijalnim zonama u široj okolini nisu bile povećane".

Kako se ističe u saopštenju, „uticaj požara na kvalitet vazduha u bližoj i široj okolini Luke Beograd prati se kontinualno kroz mrežu automatskih mernih stanica za kontrolu kvaliteta vazduha, na kojima nije detektovano povećanje koncentracija zagađujućih materija“.

Prema saopštenju, „do pogoršanja kvaliteta vazduha u neposrednoj blizini magacina zahvaćenim požarom, ali i u celom gradu nije došlo zbog aktuelnih vremenskih prilika, pre svega uticaj vetra, kao i činjenice da se dim brzo podizao u više slojeve atmosfere“.

U razgovoru sa predstavnicima Luke Beograd dobijene su informacije da se u skladištima koja su zahvaćena požarom ne nalaze opasne i eksplozivne materije, navodi se na kraju saopštenja Gradskog sekretarijata za zaštitu životne sredine.

Bonus video: Požar u luci Beograd

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar