Foto: Nova.rs/Instagram

U Višem javnom tužilaštvu danas je saslušana druga navodna žrtva učitelja jahanja Miloša Đukić (68) koji se sumnjiči da je od 2010. do 2021. godine izvršio krivična dela silovanja i seksualna zlostavljanja nad deset polaznica škole u Lipovičkoj šumi.

Danas je u Višem javnom tužilaštvu saslušana druga navodna žrtva učitelja jahanja Miloša Đukić (68) koji se sumnjiči da je od 2010. do 2021. godine izvršio krivična dela silovanja i seksualna zlostavljanja nad deset polaznica škole u Lipovičkoj šumi.

„Danas je ispitana druga oštećena. Detalji nisu za javnost jer je postupajući tužilac, pre mesec dana još, doneo posebnu naredbu o tajnosti istrage“, rečeno je iz Višeg tužilaštva za Telegraf.

Pročitajte još:

Osim dve oštećene, u istrazi protiv instruktora jahanja Miloša Đukića ispitana su tri svedoka.

U pitanju su suvlasnica konjičkog kluba, članica i bivša članica kluba. Detalji iskaza svedoka iz postupka nisu za javnost zbog tajnosti istrage i zaštite prava ostećenih i okrivljenog. U nastavku istrage biće ispitane ostećene.

Milošu Đ. koji se tereti da je silovao i sekslualno napastvovao devojke i maloletnice u konjičkom klubu u Lipovičkoj šumi određen je pritvor sredinom prošlog meseca, da ne bi ponovio delo u kratkom vremenskom roku i zbog uznemirenja javnosti.

On je saslušan u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu zbog sumnje da je od 2010. do 2021. godine, izvršio krivična dela silovanje, silovanje u pokušaju, polno uznemiravanje i četiri krivična dela nedozvoljene polne radnje nad sedam polaznica njegove škole jahanja, od kojih je pet bilo maloletno, a dve su imale po 13 godina u vreme izvršenja krivičnog dela.

Osumnjičeni se na saslušanju branio ćutanjem, odnosno iskoristio je svoje zakonsko pravo da ne iznosi odbranu u ovoj fazi postupka.

VIDEO: Hapšenje i zaplena marihuane u Jagodini

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar