„Iskusniji kolega nam je rekao da se povučemo, ja sam se tada onesvestio“

Hronika 02. apr. 202209:26 > 09:32
Podeli:

Osetili smo veliku koncentraciju metana, a iskusniji kolega nam je rekao da se povučemo, međutim pao sam u nesvest, svedoči jedan od rudara koji je preživeo jučerašnju nesreću u rudniku Soko Slađan Dimitrijević.

„Mi smo bili na radilištu tamo kada se sve to izdešavalo. Osetili smo veliku koncentraciju metana, jedan iskusniji kolega nam je rekao: ‘Metan, povlačite se’. Mi smo krenuli ka vetrovnoj vezi, međutim dok smo stigli do nje, ja sam pao u nesvest kao i mnogo njih zbog tog metana“, izjavio je rudar Dimitrijević i dodao:

„Sledećeg čega se sećam je da me neko vuče i dovodi do sveže vetrovne struje. Tu smo rasvežili i polako krenuli ka izlazu iz jame.“

On navodi da su oni koji su ostali prisebni od rudara uspeli da izvuku "mnogo kolega, ali da je nažalost njih osam ostalo i nije preživelo".

"To je jama, svaki posao sam po sebi nosi svoj rizik", kaže ovaj rudar koji već osam godina radi u ovom rudniku.

Za sada je Slađan, kako kaže, "još uvek pod utiskom" i dodaje da će za nekoliko dana verovatno biti svestan svega što se desilo.

"Stresno je", dodaje on.

Podsetimo, juče oko četiri sata došlo je do velike nesreće u rudniku Soko u Sokobanji. U nesreći je poginulo osam rudara, a povređeno je, prema prvim informacijama, najmanje 20.

Stradali su Darko Zlatković (43), Nenad Trivunac (37), Petar Petrović (31), Radovan Grujić (47), Branko Čokorilo (57), Branislav Zlatanović (54), Bratislav Živković (59) i Bojan Stajić (34).

BONUS VIDEO - Nova.rs ispred rudnika "Soko" 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar