Foto: Andy Bush / Alamy / Alamy / Profimedia, Shutterstock, AP Photo

Policijski službenici Jedinice za obezbeđenje (JZO), M. T. (38) i M. L. (49), uhapšeni su zbog sumnje da su deo kriminalne grupe koja je, mimo propisa, koristila opremu i naoružanje Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) i omogućila drugim licima na pucaju na strelištu u Novom Slankamenu. Interesantno je da se među uhapšenim pripadnicima grupe nalazio i Slovak koji je u prethodnom periodu često putovao u Iran i Avganistan.

Policija je zatekla osumnjičene na jednom strelištu u Novom Slankamenu, gde su, bez odobrenja Ministarstva unutrašnjih poslova, koristili opremu i službeno naoružanje, automatske puške, pištolje i municiju, koji su u vlasništvu MUP-a.

Ilustracija Foto:Shutterstock

Kako se sumnja, M. T. i M. L. su opremu i naoružanje bez ovlašćenja izneli iz službenih prostorija policije i ostalim osumnjičenima omogućili korišćenje. Među osumnjičenima koji su pucali na strelištu jeste i T. L., državljanin Slovačke.

Pročitajte još:

Dok su pojedini mediji naveli da je osumnjičeni tokom boravka u Srbiji koristio dokumenta čak tri država, prema saznanjima Nova.rs, T. L. je tokom ranijeg perioda često putovao za Iran i Avganistan što je našim istražnim organima bilo sumnjivo.

„Nije poznato da li se Slovak eventualno nalazio pod nekom vrstom opservacije BIA ili VOA, ali su detalji oko njega poprilično interesantni. Pogotovo je sumnjivo njegovo često putovanje u zemlje u kojima su učestali oružani sukobi. Tokom istrage biće utvrđene sve okolnosti ovog slučaja“, ističe izvor.

Podsetimo, sem policajaca, jedan od uhapšenih u velikoj akciji je i Stefan Plavšić, dečko Ivane Stamenković, poznatije kao Sindi Models, bivše članice grupe Models.

Stefan Plavšić i Ivana Stamenković Sindi Foto: instagram/sindi_models

„Kad su specijalci upali unutra, Plavšić je zatečen u prostorijama i odmah priveden sa još petoricom osumnjičenih“, naveo je ranije Kurir.

VIDEO: Akcija MUP – zaplena kokaina i heroina

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar