Slavko Joksimović Foto:Privatna arhiva

Pre nekoliko dana direktor JKP „Zelen“ Arilje Milan Nenadić, došao je na posed Slavka Joksimovića, preteći mu zbog navodnog lažnog profila na društvenim mrežma. Posle pretnji koje su upućene njemu i izazvanog straha kod porodice, Joksimović je Nenadića bacio na zemlju, posle čega je stigla i policija koju je Nenadić pozvao ali ne i sačekao. Prvi čovek opštine Arilje kaže da, ukoliko su navodi tačni, takvo ponašanje zaposlenih u javnom sektoru se neće tolerisati dok Nenadić kaže da on kod Joksimovića nije otišao kao direktor već van radnog vremena, iako se oni lično i ne poznaju.

Slavko Joksimović je tog dana u svom selu Virovo, zajedno sa majkom, decom i suprugom obavljao povrtarske radove u plasteniku. Prvo mi je zazvonio telefon, a sa druge strane bio je direktor JKP „Zelen“, Milan Nenadić. Povišenim tonom mu je, kako kaže, rekao da će doći kod njega kući.

„Posle dvadesetak minuta, sa džipom je došao u moje dvorište i krenuo ka plasteniku gde smo svi bili. Vrlo bahato, kao kakav lokalni šerif, u vidno alkoholisanom stanju krenuo je da viče, da preti strankom, govoreći da ja ne znam ko je on i ko iza njega stoji. Dvadeset dana pre toga me je takođe pozvao, optužujući da ja imam lažni profil na društvenim mrežama na kome se piše o njegovim nelegalnim poslovima. Ja nisam nikakav balavac niti čovek koji bi se skrivao od bilo koga, pa su mi te optužbe bile neozbiljne i nisam se time bavio. Onog trenutka kada se okrenuo ka mojoj majci, kojoj je drhtala vilica, i njoj rekao kako će joj pokazati ko je on, zgrabio sam ga sa obe ruke i bacio na zemlju. Deca su vrištala,

uplašena da će mi on nauditi. On je ustao i otišao a onda je stigla policjija koju je on pozvao“, priča za Nova.rs Joksimović.

Plastenik Foto:Privatna arhiva

Kaže da je policijskim službenicima ispričao šta se desilo, nakon čega su se izviili porodici što su dolazili, jer je njohova dužnost bila da po prijavi reaguju. Posle kratkog razgovora i izvinjenja su otišli.  Šta ga je navelo na to da dođe kod Joksimovića i da li su navodi tačni, pitali smo i direktora JKP „Zelen“ Arilje, Milana Nenadića.

Nije želeo da govori o tome ali nam je potvrdio da se incident i dogodio.

Arilje Foto:Slavica Panić/Nova.rs

„Ne bih komentarisao, policija i tužilaštvo rade svoj posao. Mislim da to nije tema za medije jer ja nisam kod njega otišao kao direktor „Zeleni“, već kao Milan Nenadić. Ja van radnog vremena nisam direktor, niti subotom i nedeljom ili kada odem u Španiju ili Portugaliju na letovanje, tamo me ne oslovljavaju sa direktore“, kratko nam je objasnio Nenadić i prekinuo vezu.

Da li rukovodioci javnih preduzeća, koji su na tim funkcijama uglavnom zahvaljujući politici i stranačkom imenovanju, a koje su građani birali i koje plaćaju, zaista obavezni da se u skladu sa time ponašaju samo u radno vreme, pitali smo predsednika opštine Arilje Predraga Maslara.

Interesovao nas je njegov stav o minulom događaju.

„Nisam se još video sa direktorom, bio sam na poslovnom putu a danas on nije ovde. Svakako, bez obzira na sve, ako je to istina, onda je to nedopustivo. Za mene kao čoveka a i kao predsednika opštine je nedopustivo da bilo ko uđe na tuđi posed na takav način. Postoje drugi metodi rešavanja bilo kakvih sporova, bez pretnji i bez pozivanja na vlast, to je stvarno strašno. Za mene realno ne postoji nikakvo opravdanje za to. Društvene mreže su takođe veliki problem gde ljudi svašta pišu ali to se ne rešava na ovakav način, pa i da je istina. Sazvaćemo Opštinski odbor i utvrditi da li je sve tako bilo, ako jeste, reagovaćemo onako kako treba da reaguje svako ko je odgovoran“, rekao je za Nova.rs Maslar.

Arilje Foto:Slavica Panić/Nova.rs

Kako saznajemo od meštana Arilja, ovo nije prvi slučaj bahatog ponašanja Nenadića koji, kako kažu, ne zaslužuje da predstavlja građane pa čak ni Srpsku naprednu stranku.

BONUS VIDEO: Tuča u bilijar klubu u Pančevu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare