Foto: Alexey Vitvitsky / Sputnik / Profimedia, Facebook

Predsednik Vlade Crne Gore u tehničkom mandatu Dritan Abazović na sednici Odbora za bezbednost i odbranu pokazao je fotografiju na kojoj se vidi predsednik Crne Gore i Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović sa pripadnicima kriminalnih klanova. Sem škaljarca Zorana Mrvaljevića Mrve, na slici je i ubijeni Novljanin Radovan Matović, zvani Rakela.

Telo 41-godišnjeg Rakele pronađeno je februara 2016. godine u crnom „audiju“ parkiranom u Đenovićima, u Herceg Novom. Kako je tada saopšteno, Rakela je ubijen sa dva hica iz vatrenog oružja.

Ubijenog Matovića je u „audiju” našao Jovo Bašić, koji stanuje u blizini mesta gde je automobil bio parkiran. Matović je od ranije poznat istražnim organima, a mediji su ranijih godina navodili da je blizak kavačkom klanu.

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Naime, protiv njega je Više tužilaštvo u Podgorici podiglo optužnicu još 2003. godine zbog sumnje da je pokušao da ubije policajca Radomana Lutovca. U optužnici je navedeno da je Matović pucao u Lutovca i ranio ga u naselju Čela u Herceg Novom, dok je interventni vod lokalne policije pokušavao da ga privede na informativni razgovor zbog sumnje da je počinio više krivičnih dela. Kasnije je oslobođen optužbi.

Pročitajte još:

Matović je više godina proveo u zatvoru i protiv njega su podnete krivične prijave za brojna krivična dela.

Njegovo ubistvo je rasvetljeno 2019. godine, a za likvidaciju je osumnjičen Nikšićanin Milorad Žugić.

Podsetimo, ime Matovića u žižu pažnje našlo se nakon što je Dritan Abazović objavio sliku na kojoj je ubijeni muškarac, ali i predsednik Crne Gore Milo Đukanović.

VIDEO: Najsmrtonosniji egzekutor kavačkog klana: Ko su uhapšene ubice vođe škaljaraca

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar