Foto: Shutterstock, Nova.rs

Novosadski vatrogasac V.N. (46) koji je preksinoć zadobio teške telesne povrede kada je kod pijace u Petrovaradinu pokušao da smiri dvadesetšestogodišnjeg mladića M.K. koji je napao starijeg čoveka (67) izboden je u stomak kada je izlazio iz prodavnice.

Prema informacijama, vatrogasac V.N. nije bio na dužnosti i izlazio je iz prodavnice gde je otišao u nabavku i video mladića kako viče i gura starijeg čoveka.
„V.N. je prišao mladiću i rečima pokušavao da ga smiri. Nije ga ni pipnuo. Samo mu je govorio da nije uredu da napada i gura starijeg čoveka bez obzira na to šta se desilo i zamolio ga je da ostavi čoveka na miru i da sve reše mirnim putem. Međutim, M.K. je verovatno iznerviran reakcijom vatrogasca koji je samo hteo da pomogne i smiri situaciju izvadio nož i ubo ga u stomak“, priča izvor blizak istrazi, piše „Blic„.

Pročitajte još:

Portparol Hitne pomoći dr Zoran Krulj izjavio je da je ekipa lekara zbrinula povređenog muškarca pre tri dana u 20.20 časova po pozivu policije.

„Na licu mesta je pružena pomoć četrdesetšestogodišnjem muškarcu koji je zadobio povredu oštrim predmetom. On je po zbrinjavanju na licu mesta u svesnom stanju i hemodinamski stabilan prevezen na odeljenje hirurgije Urgentnog centra Kliničkog centra Vojvodine“, objasnio je Krulj, a prema saznanjima, V.N. je operisan, stabilnog opšteg zdravstvenog stanja i van životne opasnosti.

Prijatelji povređenog vatrogasca kažu da je V.N. reagovao kao što bi svako normalan kada vidi da je napadnut neko ko ne može da se brani.

„On je pokušao samo da pomogne a izboden je ni kriv ni dužan. Niti je pretio momku koji je napao starijeg čoveka, niti ga je pipnuo. Samo je rečima pokušavao da ga smiri. A da je i hteo nešto fizički da uradi ne bi ni stigao zato što je mladić iznerviran izvadio nož i zabio ga V.N. u stomak ispod rebara a zatim pobegao. Eto, samo je hteo da pomogne a mogao je da strada“, pričaju sagovornici u neverici uz olakšanje što je V.N. van životne opasnosti i nadaju se njegovom brzom oporavku.

Kako se nezvanično saznaje, M.K. nema kriminalni dosije, a u policiji kažu da će u zakonskom roku biti priveden višem javnom tužiocu u Novom Sadu uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo ubistvo u pokušaju.

BONUS VIDEO:  Požar na Zelenjaku

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar