Dijana Hrkalović Foto:TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC

Dijana Hrkalović je tražila da se današnje ročište u postupku koji ona vodi protiv redakcije portala KRIK odloži zbog toga što novinari koji su došli da izveštavaju sa suđenja vrši pritisak na rad suda u postupcima koji se vode i u Palati pravde ali i u Specijalnom sudu, pre svega misleći na postupke u slučaju jovanjica ali postupak u specijalnim sudom koji se protiv nje vodi za trgovinu uticajem.

„Ovde je prisutna novinarka koja je tokom jučerašnjeg dana ispred Specijalnog suda pozivala na linč određenih ljudi i upravo je to ono što on je nameravaju i sada. Ovo je tendenciozno ponašanje i čudi me samo da nisu doveli više osoba. Zbog toga tražim odlaganje današnjeg ročišta jer i ovim postupkom tuženi dokazuju navode koje sam ja iznela u svojoj tužbi protiv KRIK-a. Ja neću da budem deo njihove predstave. Jedan od ovde prisutnih novinara je navodila na linč i zviždanje svih prisutnih juče ispred Specijalnog suda. Ovo nije nikakva SLAPP tužba već tužba zbog konstantne satanizacije mene jer godinama mi krše pretpostavku nevinosti. Ovde je lice koje poziva na linč ‘sad udrite, sad linčujte’, navela je Hrkalović, a preneo N1.

Advokat Hrkalović Nemanja Srzentić je rekao da i on traži odlaganje ovog ročišta.

„Isti novinar koji je juče pozivao na svojevrsni linč je došao ovde kako bi zaplašio tužilju Dijanu Hrkalović i sud. Znate redakcija je mogla da pošalje nekog drugog na ovo ročište ali ne poslali su baš ovog novinara. Ja imam ovde i taj snimak, mogu da ga pustim“, rekao je.

Advokatica portala KRIK Kruna Savović u ovom postupku rekla je da je ovde reč o klasičnoj SLAPP tužbi i da ovo što govore tužilja i njen branilac to dokazuje. Žele da isključe javnost iz praćenja ovog postupka, te da je ovo opstrukcija.

„Tužilja je znala da će se o ovome izveštavati kada je tužbu podnela. Ne znam zašto je sad iznenađuje zašto su mediji danas prisutni, trebalo je da bude spremna na izveštavanja javnosti“, kazala je.

Stevan Stevan Dojčinović drugooptuženi u ovom postupku i glavni urednik redakcije KRIK kazao je da je ovo sasvim drugi postupak i da je ovo izgovor samo da bi se suđenje opstruisalo i odložilo.

Naime prisutna novinarka Ana Novaković jeste juče bila ispred Specijalnog suda ali nije tačno da je ona pozivala na nekakav navodni linč već je zapravo radila svoj posao i govorila svom snimatelju šta treba da snima.

Sudija Marijana Nikolić Milosavljević odbila je ovakav predlog tužilje i njenog branioca i ipak nastavila ročište.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar