PCR testiranje Kosovo
PCR testiranje na Kosovu Foto:EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Na Kosovu se sve češće govori o falsifikovanim PCR testovima, a policija je u više navrata izveštavala o hapšenju osoba zbog posedovanja takvih testova. U Podujevu je došlo do hapšenja zbog falsifikovanja PCR testova.

Uprava za istraživanje privrednih zločina i korupcije došla je danas do informacije da su se u Podujevu, u jednom lokalu – prodavnici i fotokopirnici, izdavani falsifikovani testovi na kovid.

Policija je odmah zatim izvršila pretres lokala gde je pronašla i zaplenila nekoliko dokumenata formata A4 – dokaze o testu na kovid, sa logoima pojedinih laboratorija na Kosovu.

Zaplenjeni su i kućište računara i mobilni telefon.

Osumnjičeni je saslušan u prisustvu svog branioca, a potom mu je i određena mera 48-časovnog pritvora – zbog sumnje da je počinio krivično delo falsifikovanje dokumenata, prenosi KoSSev.

Iz policije poručuju da se istraga nastavlja, s ciljem prikupljanja novih dokaza i svedočenja, kako bi se utvrdilo da li su i druge osobe bile umešane u ove ilegalne radnje.

Nađeno više falsifikata

Kosovska policija izvestila je u prethodnim danima o više slučajeva pronalaska falsifikovanih testova.

Nedavno su dve osobe uhapšene na aerodromu u Prištini zbog sumnje da su hteli da otputuju za Italiju uz prethodno priložene lažne testove.

Pripadnici Kosovske policije registrovali su u nedelju, na prelazu Brnjak, tri slučaja falsifikovanja PCR testova na koronavirus.

Ujedno je švajcarski medij blick.ch, pisao o tome da se cena lažnih testova na Kosovu popela na 800 franaka.

Osim toga, ovaj medij piše da je u Srbiji, na Kosovu, Albaniji i Severnoj Makedoniji do sada uhapšeno preko 100 ljudi u vezi sa lažnim PCR testovima.

KoSSev podseća da je Interpol još prošle godine upozorio na to da će u budućnosti kriminalci sve više pokušavati da zarade upravo od prodaje lažnih testova.

BONUS VIDEO: Šekler: Treću dozu preporučio bih svakome

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar