Foto:EPA-EFE/SALVATORE DI NOLFI

Dugo se na Kosovu sumnja u zloupotrebu rezultata testova na koronavirus, a policijska istraga je sada donela rezultate, prenosi Koha.

POGLEDAJTE JOŠ:

Kosovska policija saopštila je da je uhapsila tri osobe u vezi sa krivičnim delom falsifikovanje u Prizrenu, zbog sumnje da su u okviru svojih usluga u turističkim agencijama obezbedile lažne PCR testove na kovid-19.

Kako navode u Udruženju pacijenata, sumnje u falsifikovanje rezultata testova nisu nešto novo.

„Imali smo informacije da se takve stvari, da tako kažem, dešavaju. Dobro je što su takve informacije došle i do policije i tužilaštva. Nadam se da će istraga biti proširena i uveren sam da ima i drugih slučajeva“, rekao je Besim Kodra, predsednik Udruženja pacijenata Kosova.

Prema njegovim rečima, Udruženje pacijenata je identifikovalo nedostatak transparentnosti NIJZK i nedostatak zdravstvenih inspektora kao faktore koji dovode u pitanje ispravnost testova.

„Nedostaje transparentnost, ne znamo koliko je zaista testova urađeno u Nacionalnom institutu za javno zdravlje. Zdravstvena inspekcija ima vrlo ograničene kapacitete za praćenje funkcionisanja zdravstvenih ustanova“, rekao je Kodra.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar