Policija na KiM Foto:EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Pripadnici Kosovske policije izvršili su danas pretres u privatnoj kući u Peći zbog navoda o vršenju krivičnih dela – lažno predstavljanje u svojstvu službenog lica, neovlašćeno posedovanje oružja, falsifikovanja dokumenata i novca.

Naime, pretres je izvršen u privatnoj kući u Peći, pod sumnjom da je muškarac koji tu živi — S. Ž. (43) posedovao legitimaciju KIA-e i Kosovske policije, te da se građanima predstavljao kao službeno lice i pokazivao oružje, piše Kossev.

Prema saznanjima policije, druga osoba rođena 2000. godine, sa istim inicijalima, posedovala je veliku količinu falsifikovanog novca u istoj kući.

Tokom pretresa pronađeno je više predmeta koji će se koristiti kao dokazi, a među kojima su dokumenta, oružje, municija, poručuju iz policije, ali bez navođenja da je i novac pronađen.

Akciju su izvršili policijski istražitelji Regionalne jedinice za ekonomski kriminal i korupciju, zajedno sa policijskom patrolom i jedinicom za brzo reagovanje u Peći.

Slučaj je pokrenut, a ovim osobama se stavlja na teret „falsifikovanje dokumenata“, „neovlašćeno posedovanje i kontrola oružja“, „lažno predstavljanje kao službeno lice“ i „falsifikovanje novca“.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar