Foto: Filip Radwanski / Alamy / Alamy / Profimedia

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u saradnji sa Osnovnim javnim tužilaštvom u Lazarevcu uhapsili su M. N. (31) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo ucena.

Sumnja se da je M. N., od marta ove godine, slao tridesetosmogodišnjoj ženi preteće poruke preko društvene mreže Fejsbuk i ucenjivao je da će, ukoliko mu ne preda novac u iznosu od 2.000 evra, dostaviti članovima njene porodice fotografije i video snimke sa kompromitujućim sadržajem.

Nesrećna žena i M.N. nisu bili ni u kakvom odnosu i ona nije njemu slala fotografije i snimke. Naime, M. N. je hakovao Fejsbuk profil jednog muškarca sa kojim se ova žena dopisivala i kome je zapravo slala te fotografije i snimke. M.N. je odlučio da to iskoristi protiv nje, pa joj je pretio i od nje zahtevao novac. Uplašena žena je sa njim ugovorila sastanak kako bi mu dala traženi novac, međutim o svemu je obavestila i policiju.

Policija je uhapsila osumnjičenog M. N. nakon predaje novca u jednom lokalu u Beogradu. Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar