Foto:Nemanja Jovanović

Američka ambasada u Srbiji ocenila je danas da bi nekadašnji komadant Žandarmerije Goran Radosavljević Guri, koji je nedavno dobio plaketu za rad i doprinos jedinici, "trebalo da se suoči sa pravdom, a ne da dobija počasti".

Ambasada SAD je na svom Tviter nalogu navela da je Radosavljević bio „zadužen za logor u kojem su 1999. godine pronađeni ubijeni ostaci trojice Amerikanaca albanskog porekla – Ilia, Agrona i Mehmeta Bitićija“.

„SAD su sankcionisale Radosavljevića zbog njegove potvrđene umešanosti u njihova ubistva. Trebalo bi da se suoči s pravdom, a ne da dobija počasti“, poručili su iz ambasade u Beogradu.

Plaketa je prvom komandantu Žandarmerije Goranu Radosavljeviću dodeljena 30. juna, na centralnoj manifestaciji obeležavanja Dana Žandarmerije u Novom Sadu.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin dobio je skulpturu cara Lazara od livenog kamena, a plakete u znak zahvalnosti za uspešnu saradnju dodelljene su pored Radosavljevića i predsedniku Vlade Vojvodine Igoru Miroviću, gradonačelniku Novog Sada Milošu Vučeviću i direktoru Bezbednosno-informativne agencije Bratislavu Gašiću.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar