Foto: Irfan Ličina/Vesna lalić/Nova.rs, Printscreen ucentar.rs

U Novom Pazaru, dva dana nakon saobraćajne nesreće u kojoj je devojčica (15) izgubila život kada je na nju brzinom od 130km na sat naleteo automobil marke "golf 6", kojim je upravljao maloletnik (17), strasti se ne smiruju.

Meštani naselja Mur, u kom se dogodila saobraćajna nesreća, najavili su za subotu protest, na mestu pogibije devojčice ali i mestu brojnih prethodnih nesreća na koje godinama upozoravaju nadležne da nešto preduzmu.

Pročitajte još:

„Pozivamo sve građane, profesore, učenike i učenice, komšije i sugrađane da dođu u subotu na protest. Juče je preminula naša sugrađanka a sutra već to može biti neko od nas ili neko od naše dece,“ stoji u pozivu na subotnji protest.

Jedan od organizatora protesta rekao je za naš portal da je sramota kako su se vlasti ponele prema ovom slučaju.

„Svaki komentar je suvišan. Nisu se udostojili da napišu jednu hatarnamu ( izjavu saučešća ) nisu došli na dženazu devojčici ili da urade bilo šta. Nisu se sakrili u mišije rupe, nego ih je jednostavno nije bilo briga, proglasili su dan žalosti i nikom ništa“, kaže jedan od organizatora protesta u subotu.

On je pozvao sve građane iz svih političkih opcija, opredeljenja, da pokažu jedinstvo i da dođu na protest, kako bi pokazali da više nema vremena za čekanje da se preduzmu neki konkretni potezi povodom rešavanja ovih dugogodišnjih problema.

Sa druge strane, gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac uputio je juče dopis direktoru JP Putevi Srbije Zoranu Drobnjaku i ministru građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goranu Vesiću, u kojem je još jednom ukazao na neophodnost povećanja bezbednosti saobraćaja i učesnika u saobraćaju na deonicama državnih puteva koji prolaze kroz grad Novi Pazar i naseljena mesta.

Biševac je u dopisu podsetio da su na dosadašnje apele i molbe stizala obećanja da će problemi biti rešeni, nakon čega bi od službenika JP ”Putevi Srbije“ usledili samo birokratski odgovori koji za rezultat nisu imali bilo kakve konkretne radove javnog preduzeća na terenu.

Podsećanja radi na ovoj istoj deonici puta Novi Pazar-Ribraiće koja prolazi kroz tri velika naselja Šutenovac, Mur i Lukare tačno pre godinu dana život su u saobraćajnoj nesreći izgubila tri mladića.

Bonus video: Saobraćajna nesreća na Banovom brdu: Devojka automobilom udarila u kontejnere, pa u izlog cvećare

Komentari

Svi komentari (0)