Foto: Privatna arhiva

U Poljoprivredno veterinarskoj školi u Svilajncu, vatrogasci od jutros gase požar koji je izbio u skladištu za seno na školskoj ekonomiji. Povređenih nema, a vatra je zahvatila kompletan skladišni prostor za seno, koji je u potpunosti uništen.

Požar na ekonomiji Poljoprivredne škole koji je izbio jutros oko 9 sati je lokalizivan, ali vatrogasci još uvek gase plamen koji sporadično izbija iz uskladištenih bala sena i slame, potvrdio je za Nova.rs Zoran
Radosavljević, direktor te škole.

On je istakao da je vatrogasna ekipa na teren izašla u kratkom roku, ali je svestan da je požar zahvatio lako zapaljivo seno i kako kaže, „nije bilo spasa“.

„Najbitnije nam je da u trenutku izbijanja požara u blizini skladišta nije bio niko od učenika i profesora, svi su dobro i na sreću nema povređenih. Pričinjena je velika materijalna šteta, koju ćemo da nadoknadimo, a pošto je vatra zahvatila kompletno skladište u kome je oko 200 tona sena i slame, vatrogasci će najverovatnije dežurati tokom celog dana i noći“, kaže direktor.

U požaru je u potpunosti uništeno skladište veličine 800 kvadratnih metara, kao i stočna hrana koju su učenici i profesori pripremili za zimski period i ishranu životinja na školskoj ekonomiji.
Trenutno u toj školi, brinu o 40 grla krupne stoke i 40 ovaca.

Direktor Zoran Radosavljević, za Nova.rs ističe da su sve životinje dobro i da će škola obezbediti neophodnu hranu, a dodaje i da su se već danas javili poljoprivrednici iz okoline Svilajnca koji žele da im doniraju seno. Uz vatrogasno spasilačke ekipe, na teren je izašla i policija, a uzrok izbijanja požara biće poznat posle istrage.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar