Foto:Screenshot/Twitter/@azra2209

Oni su zlotvori, mog su Gorana oterali u smrt, zbog njih je moj mali anđeo digao ruku na sebe, ovo su reči Zore Karanović iz sela Štivor kod Prnjavora, majke Gorana Karanovića (19), mladog zaštitnika napuštenih životinja, koji se ubio, jer kako navodi majka, nije mogao izdržati pritisak komšija.

Tragedija se dogodila sinoć, a samoubistvu mladića je prethodila prava drama, piše Srpskainfo.

Zbog napuštenih, često i bolesnih i povređenih pasa, koje je Goran sakupljao i brinuo o njima, pojedine komšije su digle pravu hajku na njega. Pisali su peticije i tražili da se Goranovi psi uklone iz sela.

„On je imao 15 svojih pasa, ostali su bili sa ulice. Dešavalo se da ih se skupi i po 50, sve njih je on hranio, lečio i čuvao, bez ikakve materijale koristi, iz čiste ljubavi. Od svog novca im je kupovao lekove i hranu“, priča neutešna majka.

Pročitajte još:

Kaže da su mu u tom plemenitom poslu pomagali neki dobri ljudi, ali da je bilo i onih drugih, kojima je smetalo kad pas zalaje.

Situacija se zakomplikovala kada je zbog komšinske peticije u Štivor došla komunalna policija.

Policajci su rekli da će doći za dva dana i odvesti sve pse, i da Goran, po zakonu, može zadržati samo dva.

„Načelnik opštine Darko Tomaš mu je ranije govorio da će opština donirati zemlju i izdati Goranu građevinsku dozvolu za azil za pse, da se Goran samo malo strpi, dok ne protutnje ovi izbori. Tako je načelnik govorio, a opštinski komunalni policajci su došli da mom detetu prete i da mu otimaju njegove životinje“, kaže majka Zora.

Kad se to dogodilo, mladić je bio u panici i sa majkom je došao kod komšinice Snježane Emanuele Linke Dalšašo i njenog supruga Reverta Linkea.

Oni su mu u i ranije pomagali da zbrine napuštene životinje, jer su i sami veliki ljubitelji pasa i na svom imanju imaju ih pet.

„Kad smo ranije čuli tu vest da mu je načelnik opštine obećao zemlju i dozvolu za azil, rekla sam mu: Gorane, sine, sve ostalo ćemo mi obezbediti, ne brini. Ali, kad je poslednji put došao kod mene i rekao da će policija odvesti pse, bio je očajan. Pokušala sam ga smiriti i utešiti, on to zaslužuje, bio je pravi dobri anđeo“, priča kroz suze Snježana Emanuela za Srpskainfo.

Sinoć je, kaže, kod nje došla uzneverena majka, moleći je za pomoć.

„Rekla je: nema mog Gorana, ajmo ga tražiti, molim te. Bila sam već u pidžami, ali sam se na brzinu spremila i krenula sa majkom u potragu. Sve smo obišli, nigde ga nismo mogli naći“, priča ova komšinica.

Nažalost, mladića je našla majka. Obešenog u plasteniku.

Pokušavali su ga reanimirati, komšinica Snežana mu je sve vreme, dok nije stigla hitna, davala veštačko disanje i masirala srce, ali Goranu nije bilo pomoći.

Kad su stigli, lekari su konstatovali smrt.

„Meni je to dete bilo kao moje rođeno, moja duša cvili i vrišti od bola i tuge za njim. Bio je beskrajno pošteno i iskreno dete. On je samo spasavao nemoćne, ostavljene i odbačene duše. Svima je verovao i mislio da su svi ljudi dobri, a u stvari nisu“, kaže Snježana Emanuela za Srpskainfo.

Žali, kaže, što je taj divni mladić doživeo takvo odbacivanje i progon i što taj teret nije mogao izdržati.

A Goranova majka se pita, zar su zato u ratu proživeli patnje i progon, boreći se za zemlju u kojoj nije bilo mesta za njeno dete.

„Moj suprug je ranjen u ratu, kao borac Vojske RS. Protjerani smo iz Drvara, ovde u Štivoru smo se jedva nekako skućili i eto šta smo nakon svega dočekali od svojih komšija i sunarodnika“, kaže Zora Karanović.

Smrt maldića iz Štivora izazvala je pravu buru na društvenim mrežama. Zaštitnici životinja iz cele BiH pozvali su građane da sutra u 13 sati dođu u Prnjavor i isprate Gorana na večni počinak.

One koji ne mogu doći na sahranu, pozvali su da se u 13 časova okupe ispred Hrama Hrista Spasitelja u Banjaluci i održe minut ćutnje za Gorana.

Odazvali su se mnogi, a iz više gradova u BiH i regionu, poslata je poruka da će se i u drugim pravoslavnim hramovima paliti sveće za Gorana.

VIDEO: Ubistvo i samoubistvo u selu Crnoča kod Novog Pazara

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (10)