Dragiša Simić, Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Treći osnovni sud u Beogradu doneo je danas i javno objavio presudu kojom se optuženi policijski general Dragiša Simić, zbog izvršenja krivičnog dela zloupotreba službenog položaja, osuđuje na uslovnu osudu kojom je utvrđena kazna zatvora u trajanju od jedne godine.

Kako je saopštio Treći osnovni sud, istovremeno je određeno da se ista neće izvršiti ukoliko okrivljeni u vremenu proveravanja od tri godine od pravosnažnosti presude ne učini novo krivično delo.

Pročitajte još...

Podsetimo, policijskom generalu i nekadašnjem načelniku Uprave saobraćajne policije generala Dragiši Simiću sudilo se zbog zloupotrebe službenog položaja u vezi sa prekršajnim postupcima. Inače za ovo krivično delo zloupotrebe službenog položaja, koja se stavlja na teret Simiću, zaprećena je kazna do pet godina zatvora.

On je osuđen da je od 2011. do 2014. godine iskorišćavanjem službenih ovlašćenja nalagao da se ne pokreće prekšajni postupak protiv nekih osoba ili da se zahtevi za pokretanje postupka koji su već podneti – povuku. Reč o čak 400 slučajeva.

Foto: Instagram/ljupkastevic

Inače, Simić se nedavno našao u fokusu javnosti nakon što je pevačica Ljupka Stević razbila automobil generala, a potom to okačila na društvenim mrežama. Pevačica je to učinila jer ju je general navodno varao sa mlađim devojkama.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare