Foto: Printscreen/Facebook/Nemanja Radović

Policija u Velikoj Plani uhapsila je trojicu muškarca zbog nepridržavanja mera o obaveznom karantinu.

Dva lica su uhapšena u Markovcu, jedno u Krnjevu. U pitanju su državljani Srbije koji su se u Veliku Planu vratili iz zemalja pogođenih epidemijom korona virusa i koji su bili obavezni da 28 dana provedu u samoizolaciji, odnosno karantinu.

Umesto u karantin, isti su otišli u seosku kafanu. Početno slovo je isto ali je razlika velika.

Policija, Opština i drugi nadležni organi pozivaju građane da, u cilju efikasnije borbe protiv širenja zaraze, prijave sva lica iz zemalja zahvaćenih epidemijom korona virusa  koja su u Srbiju ušla u poslednjih dvadesetak dana a koja ne borave u svojim kućama i stanovima, kako im je naloženo,  već se šetaju po gradu, kupuju u prodavnicama, izlaze u kafiće i restorane. I na taj način ne samo ugrožavaju ostale građane već i teraju sprdnju da državom, vanrednim stanjem,  merama koje ona propisuje u cilju zaštite zdravlja stanovništva, ali i svim savesnim građanima koji se pridržavaju tih mera.

Uhapšenim Planjanima određen je pritvor. Za nepridržavanje mera koje je država propisala radi sprečavanja širenja zaraznih bolesti propisana je kazna do tri godine zatvora.

Broj telefona Policijske stanice u Velikoj Plani je 026 541 161.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram