Bratislav Gašić Foto: Milos Tesic/ATAImages

Ministar policije Bratislav Gašić prozvao je danas na sednici Narodne skupštine inspektore koji su otkrili "Jovanjicu", Slobodana Milenković Sentu i Dušana Mitića, optuživši ih za zloupotrebe. Inače, pomenuti inspektori su, od samog otkrivanja plantaže marihuane i hapšenja vlasnika iste Predraga Koluvije, prošli golgotu i bili podvrgnuti različitim pritiscima.

Gašić se dotakao svedočenja inspektora Mitića, koji je dao iskaz prošle nedelje pred Specijalnim sudom u Beogradu.

Pročitajte još:

„Radi se o dva inspektora koji pokušavaju da zadrže svoje pozicije. Inače, jedan od njih dvojice je blizu devet meseci na bolovanju. Drži svoje načelničko mesto, naravno. Drugi je manje od toga na bolovanju. Obojica su sa više prijava Sektora unutrašnje kontrole do sada prijavljivani, zbog zloupotreba u mnogim slučajevima koje smo imali. Po ko zna koji put vam kažem, ja svoj telefon nisam promenio od 1996. godine. Jedna jedina poruka je bila. Ne zaboravite jednu stvar, gazdinstvo „Jovanjica“ je krenulo sa uzgojom organske hrane. Ne zaboravite sledeću stvar, oni su više puta od MUP-a u tom periodu tražili zahtev da se izvrši kontrola na tom gazdinstvu, vrednosti marihuane, zato što su želeli i tražili od Ministarstva poljoprivrede uzgoj medicinske marihuane“, rekao je Gašić.

Slobodan Milenković Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Na pitanje da li je Predrag Koluvija donator BIA, Gašić je rekao da je preko Gradske uprave Grada Beograda „Jovanjica“ donirala 261.000 dinara nameštaja za ispostavu BIA Stari grad.

„Ako me pitate da li je to normalno u BIA. Ne radi se o tome da li ima novca ili nema, radi se o nekim drugim odnosima. Imate gomilu tekstova gde ste tvrdili da je „Jovanjica“ kupila za BIA brod i slično. Niko se nije izvinio i nije rekao da to nije tačno.. I ta donacija je došla preko njegovog prijatelja, Tošića, koji je bio načelnik Starog grada, koji je uhapšen zajedno sa njim“, naglasio je Gašić.

Slobodan Milenković Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Podsetimo, inspektori Slobodan Milenković i Dušan Mitić su prošli kroz golgotu nakon što su otkrili „Jovanjicu“. Mitić je prošle nedelje saslušan u Specijalnom sudu o slučaju „Jovanjica“.

Istakao je da je Koluvija nakon hapšenja rekao da je imao kontakt sa velikim brojem pripadnika bezbednosnih službi i MUP-a, a pokazivao je i kontakte sa tadašnjim direktorom BIA, a sadašnjim ministrom unutrašnjih poslova, Bratislavom Gašićem.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar