Vladimir Gajic
Vladimir Gajić Foto:N1

Advokat Vladimir Gajić, tokom gostovanja u emisiji "Persona non grata" na N1, govorio je o slučaju Dragana Markovića Palme, koji se dovodi u vezu sa podvođenjem maloletnica, rekavši da u Srbiji ne postoji nezavisno tužilaštvo, te da će do sudskog postupka doći samo ako predsednik Aleksandar Vučić tako odluči.

Advokat Gajić je u emisiji gostovao sa glavnim i odgovornim urednikom NIN-a Milanom Ćulibrkom i psihologom Žarkom Koraćem, i oni su govorili o karijeri Dragana Markovića Palme, koji se proteklih dana susreće sa teškim optužbama o podvođenju maloletnica na žurkama koje je organizovao.

Pročitajte još:

Gajić je tokom emisije istakao da će postupak protiv Palme biti pokrenut u zavisnosti od odluke predsednika države.

„Što se tiče pravnog aspekta, ako se složimo oko toga, Srbija nema institucije. U Srbiji ne postoji nezavno i slobodno tužilaštvo, niti postoji sudska vlast, niti postoji nezavni sud u slučajevima kao što su ovi koji imaju političku dimenziju. Znači, do postupka će doći ako Vučić bude rekao da se ide u postupak. Ako Vučić bude rekao da se ne ide – u postupak se neće ići“, rekao je Gajić.

On je dodao i da vlast kontroliše srpsko tužilaštvo.

„Ja mislim da je vlast u potpunosti kontroliše pogotovo tužilaštvo. Tužilaštvo je organizovano na jedan stari, komunistični način, ima jednu subordinaciju, koja podrazumeva vlast od republičkog tužioca, a to je Zagorka Dolovac, pa preko šefova apelacionih, viših i osnovnih tužilaštva. Znači. zamenici ne mogu ništa da rade bez svojih šefova. Preko desetak, 15 ljudi u tužilaštvu, vi kontrolišete ceo javno-tužilački sistem“, rekao je Gajić.

Pročitajte još:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare