Foto:TANJUG/ INFOMKK MZPMCR

Povratnik Miodrag Stašić iz Drenovca kod Kline napadnut je prošle srede u svom dvorištu kada ga je više mlađih osoba gađalo kamenicama i tom prilikom mu je polomljeno staklo na prozoru kuće, saopštilo je danas kosovsko ministarstvo za zajednice i povratak. Policija se za sada nije oglašavala o ovom slučaju, dok potvrdu o istom, uprkos više pokušaja, KoSSev nije uspeo da dobije.

Ovo nije prvi napad na Miodraga Stašića, poručili su danas iz kosovskog ministarstva za zajednice i povratak, uz naznaku da se prethodni dogodio pre šest meseci, prenosi Kossev.

Navode da ih je Stanišić o novom incidentu obavestio danas.

„Tom prilikom je istakao da su problemi sa komšijama učestali i da ne prestaju. Kaže da osim puštanja stoke u dvorište često je i verbalno provociran“, dodaju iz MZP.

Rukovodilac ovog ministarstva, Dalibor Jevtić u svojoj reakciji poručio je da incidenti kojima je, kako je naveo, pogođena najranjivija grupa ljudi – štete svima i da se moraju preduzeti hitni koraci u zaštiti povratnika.

„Jedan od osnovnih uslova za opstanak povratnika na svojim ognjištima je poboljšanje njihove bezbednosti. Upravo zato insistiram na efikasnijem radu i boljim rezulatatima kada je u pitanju rasvetljavanje ovakvih i sličnih slučajeva“, naveo je Jevtić.

Za sada nije poznato da li je prošlonedeljni slučaj prijavljen policiji.

Foto:TANJUG/ INFOMKK MZPMCR

Iako se prema navodima ovog ministarstva napad dogodio prošle nedelje, policija slučaj do sada nije zabeležila u svojim dnevnim izveštajima.

Novinari KoSSev portala, uprkos više pokušaja, nisu uspeli ni da iz policije dobiju komentar i dodatne informacije o slučaju u Klini.

Foto:TANJUG/ INFOMKK MZPMCR

Portparol Kosovske policije u Prišitni, Baki Keljani, uputio nas je na svog kolegu iz Peći, dok nam se nije javljao ni portparol KP pećkog regiona, Fadilj Gaši. Do objavljivanja vesti ujedno nije stigao odgovor policije na mejl koji smo uputili pre više sati.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar