Foto: N1, Privatna arhiva

Dragan Vidojević, predsednik opštinskog odbora i fudbalskog kluba u Brusu, čija se porodica našla na meti stravičnih pretnji nakon što je u razgovoru za portal Nova.rs pričao o kriminalnih aktivnostima nekadašnjeg predsednika te opštine Milutina Jeličića Jutke, tvrdi da je siguran da on stoji i iza novih pretnji.

Vidojević je nove pretnje dobio danas, kada mu je nepoznata osoba iz automobila rekla “j****u ti mater, zaklaću ti decu” i to samo dan nakon što je naš portal pisao o ranijim, koje je dobijao od Milice Jeličić, ćerke Milutina Jeličića Jutke, a koji je optužen za seksualno uznemiravanje bivše saradnice Marije Lukić.

Čelnik fudbalskog kluba navodi i da je ubeđen da iza novih pretnji stoji isto Jeličić, jer se on “za sve pita i sve zna u Brusu”.

“Iz policije me još uvek nisu zvanično obavestili o tome da li je iko uhapšen, ono što znam jeste da su identifikovali vozilo, da je reč o crnom pasatu i da snimak kamera sa mesta gde se sve dogodio potvrđuje sve što sam rekao. Znam da ima veze sa Jeličićem, odnosno da iza toga stoji on i njegovi ljudi. Oni se ovde za sve pitaju i sada, iako Jeličić više nije predsednik”, kaže Vidojević za portal Nova.rs.

Foto: Privatna arhiva/ Dragan Vidojević

On ističe i da se plaši za bezbednost svoje porodice i da ovakve pretnje moraju da se shvate ozbiljno.

“Ko se ne bi plašio, svaki roditelj se plaši za svoju decu kada dobije ovakve pretnje, posebno što mi jedno dete nije tu. On nije mali, ali opet, ovo je dostiglo krajnost.. Ovakve stvari ne smeju da se dešavaju. Ja se nikog ne bojim, pa ni njega, ali Jeličiću mora neko da stane na put”, kaže Vidojević.

Podsetimo, Vidojević je samo dan pre ovih  pretnji za portal Nova.rs govorio o kriminalnim aktivnostima nekadašnjeg prvog čoveka Brusa. Između ostalog, on je rekao da je Jeličić godinama unazad zloupotrebljavao svoj položaj i primoravao žene da spavaju s njim u zamenu za posao.

Vidojević, koji se nalazi na mestu predsednika opštinskog odbora i fudbalskog kluba u Brusu, kaže da će, i pored novih pretnji, nastaviti da se bori protiv “ljudi poput Jeličića”.

“Moja obaveza je da se borim protiv ovakvih kakav je Jeličić. On je godinama crpeo sva sredstva iz budžeta, koja su namenjena građanima, i stavljao ih u svoje džepove. On je u Brusu stvario čitavu piramidu organizovanog kriminala. Protiv njega postoje krivične prijave i ako neće sud i tužilaštvo da mu stanu na put – ja ću”, kaže Vidojević.

Podsetimo, nekadašnjem prvom čoveku opštine Brus sudi se za seksualno uznemiravanje bivše sekretarice. Sem Lukićeve, optuženog Jeličića prijavilo je još sedam žena. Međutim, optužni predlog je podignut samo u slučaju Lukićeve.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare