Foto:Nova.rs/Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Damjan Roganović i Dušan Petković uhapšeni su u Amsterdamu kao članovi organizovane kriminalne grupe zbog 115 kilograma kokaina. Kako se saznaje, uhapšeni Petković sin je pokojnog Iliije Petkovića bivšeg fudbalera i selektora.

Otac osumnjičenog Petkovića bio je čuveni Ilija Petković (1945 – 2020), slavni jugoslovenski fudbaler i selektor fudbalske reprezentacije Srbije i Crne Gore na Mundijalu 2006. godine u Nemačkoj, na koji je stariji Petković vodio i svog sina kao reprezentativca, prenosi „Blic„.

Pročitajte još:

„Blic“ je eksluzivno došao do zajedničke fotografije Dušana Petkovića i Roganovića.

Podsetimo, oni su uhapšeni u zajedničkoj međunarodnoj akciji Tužilaštva za organizovani kriminal Srbije, BIA, MUP, nadležnih javnih tužilaštava Belgije i Holandije, Evropola i Evrodžasta uhapšeno je osam osoba i zaplenjeno ukupno 115 kilograma opojne droge kokain.

U akciji kojom je rukovodilo srpsko Tužilaštvo, slobode je lišeno osam lica, dok se za preostalim pripadnicima organizovane kriminalne grupe traga, navodi se u saopštenju.

Uhapšeni se sumnjiče za krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, navodi se u saopštenju ovog tužilaštva.

Sumnja se da su pripadnici ove organizovane kriminalne grupe sa teritorije Južne Amerike organizovali transport veće količine opojne droge kokain u luku Roterdam i dalje transport ove opojne droge do belgijskog grada Arlon, gde je u zajedničkoj akciji nadležnih državnih organa Srbije, Belgije, Holandije i Luksemburga, ukupno zaplenjeno 115 kilograma te droge.

Ova organizovana kriminalna grupa, koju čine „Vračarac“ N.V, D.R. – pripadnik tzv. „kavačkog klana“, V.V, S.K, S.Ð, F.L.A, L.K, K.R, I.G, J.V. i Ð.S.D., je koristeći registrovanu kompaniju koja se bavi preprodajom betonskih ploča, najpre kupovala takve ploče od jedne kompanije u Luksemburgu, a zatim vršila zamenu tih ploča betonskim pločama napravljenim u hangaru u belgijskom gradu Arlon, u koje su zatim sakrivali pakete sa kokainom.

Prilikom intervencije policijskih snaga u Belgiji ukupno su pronađene 22 betonske ploče, od čega je u svakoj ploči bilo po tri paketa kokaina težine od po 1.120 grama.

Pored kokaina pronađenog u betonskim pločama, na licu mesta pronađeno je još 37 paketa sa ovom opojnom drogom, a ukupno je u hangaru u Arlonu pronađeno 103 paketa opojne droge kokain, neto mase 115 kilograma.

Ova organizovana kriminalna grupa je kokain koji je pronađen u hangaru u Arlonu preko Nemačke špediterske firme trebalo da distribuira do Nemačkog grada Trir, a zatim do hangara te kompanije u Londonu radi dalje prodaje, dodaje se saopštenju Tužilaštva.

BONUS VIDEO: Pala srpska kriminalna grupa, hapšenja u 3 evropske države

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare