Foto: MUP Srbije

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin položio je danas u Beogradu venac na spomen-obeležje u znak sećanja na policijske službenike koji su žrtvovali svoje živote vršeći službenu dužnost zarad mira i bezbednosti Srbije i poručio da nijedan pali heroj koji je dao život braneći Srbiju i njen poredak nikada neće biti zaboravljen.

Foto: MUP Srbije

„Šiptarski teroristi 13. maja 1981. godine su ubili četiri pripadnika tadašnjeg Saveznog ministarstva unutrašnjih poslova Jugoslavije“, rekao je ministar Vulin i dodao da je duga istorija terorizma i borbe protiv njega.

Ministar je naglasio da niko ko je dao svoj život, ugrozio svoje zdravlje braneći građane Srbije, boreći se za red i zakon, neće ostati zaboravljen.

Foto: MUP Srbije

Dodao je da njihove porodice imaju naše saosećanje, da se o njihovoj deci brine i da se uspomena na njih čuva uz veliko i iskreno poštovanje.

„Danas se sećamo onih koji su svoje živote dali 1981. godine i podsećamo da su Ministarstvo unutrašnjih poslova i svi pripadnici policije uvek tu za svakog građanina naše zemlje, ne pitajući za veru ili naciju, vodeći računa da sačuvaju
red, mir, zakonitost“, istakao je ministar Vulin.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram