Danas je u Višem sudu u Smederevu počeo ponovni postupak za ubistvo Stefana Filića zbog odluke Apelacionog suda da vrati predmet na dodatnu doradu. "Održano je pripremno ročište koje je bilo zatrvoreno za javnost, a na kom je Više javno tužilaštvo ostalo pri svom stavu da su Stefana zajedničkim delovanjem i radnjama lišili života Nikola Bojović i Mitar Pandurević, pri bezobzirnom i nasilničkom ponašanju", ispričala je tetka ubijenog Stefana Filića, Javorka Marković. Danas su se ispred Višeg suda u Smederevu okupili Stefanovi prijatelji i porodica kako bi iskazali nezadovoljstvo.

„Odbrana Mitra Pandurevića tražila je izuzeće veštaka Dejana Ćirkovića iz NKFC, uz obrazloženje da je zbog velikog pritiska javnosti, veštačio predmet, po njima na pogrešan način. Tim zahtevom omalovažavaju i pobijaju rad relevantnih ustanova, ali su to pokušavali i u prvobitnom postupku. Sud je odbacio taj zahtev, smatrajući ga neosnovanim“, ispričala je za portal Nova.rs tetka usmrćenog Stefana Filića, Javorka Marković.

Pročitajte još:

Kako je navela, odbrana je takođe tražila ponovno gledanje snimka, ali ne postojećeg, već nekog njihovog sa navodno boljom rezolucijom.

„Sud će na sledećem pretresu odlučiti o tome da li će taj eventualni snimak uvrstiti u dokaze i u kom će pravcu krenuti suđenje“, ispričala je Javorka Marković i dodala:

„Sledeći pretres je zakazan za 6. decembar gde ćemo znati koji će dokazi eventualno biti izvedeni“.

Foto: Nova.rs

„Mi, Stefanova porodica smo ponovo na samom početku, nije lako, ali moramo da ostanemo jaki, to dugujemo Stefanu i svim žrtvama koje su stradale od ruku bahatih aktera, dugujemo i ovoj deci koja su pored nas i očekuju pravdu“, priča Stefanova tetka i dodaje:

„Nije samo Stefanu prekinut život, i njima je promenjen iz korena, kada je najviše trebalo da budu bezbrižni i veseli, njima je nametnuto da odrastu preko noći. Ne očekujemo neka velika odstupanja, i u prethodnom postupku su dokazi bili vrlo jasni“, priča Javorka Marković iskazujući svoje nezadovoljstvo.

Foto: Nova.rs

Kako je objasnila, ni ona ni porodica Stefana Filića nisu zadovoljni izrečenom kaznom, ali kako i sama kaže, prihvatili su je jer je zakon takav kakav jeste.

„Nijedna kazna koju budu dobili ne može da nam vrati prvenstveno sina, a onda i onaj bezbrižan i skroman život koji smo vodili, a posebno i pakao kroz koji prolazimo. Mnogi na svu sreću ne mogu ni da zamisle kako je teško i nezamislivo gledati svog nepomičnog sina u bolničkoj postelji, ljubiti mu noge samo da preživi, a onda otići u mrtvačnicu i potvrditi njegov nestanak.
Ne, to ne može nijedna kazna da nadomesti, ali bi nam bio neki vid olakšanja ako bi bili kažnjeni u skladu sa zakonom“, kaže Stefanov otac.

***

BONUS VIDEO: Protest u Pančevu zbog prevoza

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar