sadrzaj posiljke iz Zagreba CI Posta
Foto: MUP Srbije

Tokom protekle nedelje u carinskoj ispostavi Pošta Beograd otkrivene dve pošiljke u kojima je pronađen kanabis, kristalni prah i tablete, za koje se sumnja da se nalaze na listi zabranjenih psihoaktivnih supstanci.

kesice zaplenjenog kanabisa
kesice zaplenjenog kanabisa, Carina

Prva sumnjiva pošiljka otkrivena je 16. jula 2021. godine, prilikom detaljne kontrole paketa pristiglog iz Zagreba za primaoca u Beogradu, na kojem nije pisalo ništa o tome šta je njegov sadržaj.

kesice narkotika u pakovanju kafe CI Posta Beograd
kesice narkotika u pakovanju kafe CI Posta Beograd

Ispostavilo se, sa razlogom, jer se u njemu nalazilo devet kesica kanabisa, dve teglice sa istim sadržajem, ulje-aroma istog narkotika, rizle, upaljač i 40 pakovanja filtera.

Nekoliko dana ranije sličan sadržaj pronađen je u pakovanju kafe od 200 grama. Cariniku je privuklo pažnju to što neko čak iz Francuske nekome u Srbiji šalje samo kesicu kafe.

Da je logika bila dobra, ispostavilo se kada je u pakovanju, osim mlevene kafe napipao još nešto. Nakon što je kafa otvorena bilo je očigledno da je pakovanje pažljivo otvoreno pa potom i zalepljeno, kada su u njega bile spakovane dve providne kesice kristalnog praha, na kojima su bile oznake „К“ i „Z“, kao jedna crna kesica sa istim prahom, bez bilo kakve oznake na sebi.

Pored toga, u mlevenoj kafi pronađeno i 15 tableta narandžaste boje. Ni ova pošiljka zahvaljujući carinicima nije stigla do primaoca u Beogradu, već je kao i u prethodnom slučaju predata u dalju nadležnost MUP.

BONUS VIDEO: Uhapšen diler u Beogradu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar