Milorad Šušnjić Foto: TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC

Suđenje u postupku protiv nekadašnje državne sekretarke MUP Dijane Hrkalović i dvojice bivših funkcioneri policije, Milorada Šušnića i Dejana Milenkovića, počinje u Specijalnom sudu u Beogradu. Dijana Hrkalović stiže iz pritvora, dok se Milenković i Šušnjić brane sa slobode.

Šušnjić i Milenković stigli su u sud, dok su uoči toga uočene dve marice, za koje se pretpostavlja da je u jednoj od njih bivša državna sekretarka MUP Dijana Hrkalović.

Dejan Milenković Foto: TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC

Optužnim predlogom tužilaštva Hrkalović se tereti zbog dva krivična dela trgovina uticajem u produženom trajanju, zbog čega je tužilaštvo tražilo da joj sud izrekne kaznu zatvora od pet godina.

Pored nje na optužnici se nalaze i dva policajaca.

Za njene saoptuženike, bivšeg načelnika odeljenja za specijalne istražne metode Dejana Milenkovića tužilac je tražio godinu dana zatvora, a za bivšeg načelnika Policijske uprave Novi Sad Milorada Šušnjića dve godine zatvora.

Podsetimo, Dijana Hrkalović se trenutno nalazi u pritvoru, a svojevremeno je bila najbliža saradnica ministra policije, sada odbrane, Nebojše Stefanovića. Njen odlazak iz MUP 2019. godine obavijen je velom misterije i do danas nisu poznati razlozi njenog odlaska sa tako visoke funkcije.

BONUS video: Dijana u zatvoru, odmotavanje klupka ili ćutanje?

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar