Advokati Darka Sarica Specijalni sud
Advokati Darka Šarića dolaze u Specijani sud Foto:Marko Radonjić/Nova.rs

U Specijalnom sudu u Beogradu oko 19 sati počelo je saslušanje Darka Šarića i ostalih osumnjičenih koji su uhapšeni u velikoj međunarodnoj akciji policije.

Prethodno, oko 18 sati u zgradu suda stigli su i Šarićevi branioci, advokati Dalibor Katančević i Danilo Šarić.

Nije poznato koliko će saslušanje da traje, kao ni da li će advokati davati izjave za medije nakon saslušanja koje je zatvoreno za javnost.

Nakon saslušnja biće poznato više detalja o ovom hapšenju, kao i da li će tužilštvo i za koga od osumnjičenih tražiti pritvor.

Ispred zgrade Specijalnog suda nema mnogo pripadnika policije, a prisutno je nekoliko novinarskih ekipa.

Podsetimo, Darko Šarić, njegov advokat Dejan Lazarević kao i ostali uhapšeni u velikoj međunarodnoj akciji policije, danas bi trebalo da budu izvedeni na saslušanje u Tužilaštvo za organizovani kriminal.

Oni su još sinoć dovedeni u prostorije TOK.

Advokati Darka Sarica Specijalni sud
Advokati Darka Šarića dolaze u Specijani sud Foto:Marko Radonjić/Nova.rs

Tokom jučerašnjeg dana izvedena je velika akcija hapšenja u kojoj je pao Šarić, koji je označen kao vođa kriminalne grupe.

Juče su pripadnici SAJ, UKP i drugih službi MUP vršili pretrese na nekoliko lokacija. Između ostalog, tokom celog dana je bio pretres Šarićeve vile u Ulici Baje Pivljanina. Pljevljak je kasno uveče izveden iz svoje vile, odakle je potom odvezen u prostorije Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK), a zatim i u pritvorske prostorije tužilaštva.

Šarić, njegov advokat Dejan Lazarević, Uroš Mišić koji je promenio prezime u Radovanović, kao i dvojica pripadnika Šarićevog obezbeđenja Danilo Odović i Duško Mirković uhapšeni su pod sumnjom da su kao organizovana kriminalna grupa izvršili više teških krivičnih dela.

Terete se za udruživanje radi vršenja krivičnih dela, teško ubistvo, nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, izazivanje opšte opasnosti i zloupotreba službenog položaja, saopštio je MUP.

***

BONUS VIDEO – Racija specijalnih jedinica u vili Darka Šarića

Pratite nas i na društvenim mrežama:
Facebook
Twitter
Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare