Branislav Bane Penčić (41), smrtno je ranjen danas oko 15 časova u Ulici Vuka Karadžića u Obrenovcu.

Nepoznati napadač je naverovatnije u zasedi sačekao Penčića i ispalio u njega nekoliko hitaca najverovatnije iz pištolja sa prigušivačem, a potom je pobegao u nepoznatom pravcu.

PROČITAJTE JOŠ

U trenutku napada sa Penčićem je u društvu bila njegova supruga.

„Čula sam da neka žena zapomaže. Videla sam da pored nje leži neki muškarac, mislila sam da je doživeo srčani udar“, kaže jedna od stanarki zgrade u Ulici Vuka Karadžića.

Kako Nova.rs nezvanično saznaje, Penčić je poslednjih godina živeo na relaciji Beč – Obrenovac. Nedavno je došao iz Austrije i pošao je u jednu zgradu u Ulici Vuka Karadžića da poseti svoje roditelje koji tu žive.

Napadač je očigledno bio upoznat sa njegovim kretanjem i čekao ga je u zasedi u jednom od obližnjih ulaza.

Teško ranjeni Penčić prvo je prebačen u Dom zdravlja u Obrenovcu koji se nalazi u neposrednoj blizini zgrade ispred koje je pucano u njega, a potom je transportovan u Urgentni centar, ali je usled zadobijenih povreda preminuo.

Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Bane Penčić je od ranije poznat policiji i ima podebeli dosije. Njega vezuju za nasilničko ponašanje i trgovinu narkoticima. U javnosti je najpoznatiji kao nekadašnji vođa Partizanove navijačke grupe Hed hantersi, ali već duže vreme nije bio aktivan na tribini i nije posećivao utakmice.

„Bane je bio poznat u celom gradu i bio je strah i trepet. Svi su ga se plašili, ali posle jedne tuče sa navijačima Zvezde koji su im postavili zasedu na Umci, njegova grupa Hed hanters je ostala bez svog transparenta. Poštujući navijački kodeks on se tada povukao sa tribine. To je bilo još pre pojave Principa na čijem čelu je bio Veljko Belivuk“, kaže izvor za Nova.rs.

Inače, Penčić je postao poznat široj javnosti kada se pojavio kao jedna od istaknutih figura u serijalu o navijačima koja je pravila Brankica Stanković u emisiji Insajder.

BONUS VIDEO: Koga će sve iz državnog vrha Belivuk da povuče sa sobom

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare