Vođa škaljarskog klana Jovan Vukotić još jedna je žrtva surovog rata klanova iz Kotora, koji je odneo više od 50 žrtava. Portal Nova.rs obišao je mesto na kojem se dogodilo prvo ubistvo koje je ujedno i označilo početak krvavog rata čiji se kraj ne nazire.

U Ulici Jurija Gagarina 26a, na Novom Beogradu, tog februara 2015. godine, je sve počelo. Tog dana likvidiran je Goran Radoman, zvanično prva žrtva rata klanova iz Kotora – škaljarskog i kavačkog.

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Rat je dosad odneo više od 50 žrtava, a poslednja u nizu je sam vođa škaljaraca Jovan Vukotić, koji je likvidiran prošlog četvrtak u Istanbulu, u Turskoj.

Portal Nova.rs obišao je mesto na kome je sve krenulo. Iako je sukob između dotad jedinstvene grupe nastao još 2014. zbog nestanka tovara kokaina u Španiji, okidač za rat bila je likvidacija Gorana Radomana 2015. godine.

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Kobnog dana, ovaj Kotoranin izrešetan je sa 25 metaka iz heklera, nakon što je parkirao svoj blindirani automobil marke „BMW“, podgoričkih tablica, u garažu zgrade na Novom Beogradu. Da je bila reč o profesionalnoj sačekuši potvrdila je i činjenica da je ubica neprimetno ušao u podzemnu garažu zgrade, a potom hladnokrvno ubio Radomana.

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Ubica je o svemu mislio, pa je tako, a kako su mediji ranije pisali, svaku kameru pomerio uvis, kako ne bi bio otkriven. Potom je došao do lifta gde je čekao Radomana. U trenutku kada se Kotoranin kretao ka lifta, ubica je sasuo ceo šaržer u njega.

Pročitajte još:

Ubrzo je postalo jasno da je likvidacija Kotoranina nesumnjivo povezana sa nestankom kokaina u Španiji, tačnije, svi tragovi su ka tome vodili. Ujedno, njegovo ubistvo označilo je rat i podelu jednog klana iz Kotora na dve odvojene grupe – škaljarsku i kavačku. Imena su dobila po naseljima u tom crnogorskom gradu.

Škaljarsku kriminalnu grupu predvodii su narednih godina Jovan Vukotić sa Igorom Dedovićem, njegovom desnom rukom koji je likvidiran 2019. godine u Atini. Značajnu ulogu prema bezbednosnim inforamcijama igra i Jovanov brat Igor. Radoman je bio blizak ovoj grupi.

Na čelo kavačkog klana istupili su Slobodan Kašćelan i Radoje Zvicer.

VIDEO: Hapšenje Škaljaraca u restoranu Durmitor 2017. 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar