Foto: Dragan Jovanović

Noćas oko ponoći u Pirotskom naselju na Borskom jezeru dogodila se tragična nesreća u kojoj su u razmaku od nekoliko sati umrli majka i sin. S. P. (70) nastradala je u saobraćajnoj nesreći čekajući Hitnu pomoć, dok su njenog sina D.P. (51) lekari pronašli mrtvog u kući gde je preminuo prirodnom smrću.

Piše: Dragan Jovanović

Kako saznajemo, majka preminulog D.P je nakon što mu je pozlilo pozvala Hitnu pomoć i izašla da ih sačeka na glavnom putu na Borskom jezeru, kako bi ih odvela do njihove vikendice koja se nalazi u razućenom kraju ovog naselja. Dok je čekala lekare iz pravca jezera na nju je velikom brzinom naleteo „fijant punto“ koji ju je usmrtio na licu mesta.

Auto na veštačenju, Foto: Dragan Jovanović

Prema saznanjima iz Hitne pomoći nesrećna žena je od mesta udarca letela čak deset metara, a ekipa lekara koja je ubrzo naišla je pokušala da reanimira. Kada su konstatovali smrt krenuli su da ukažu pomoć njenom sinu D.P. zbog koga su i krenuli put Borskog jezera. Na licu mesta u kući zatekli su D.P. mrtvog i samo konstatovali smrt.

Foto: Dragan Jovanović

„Hitna služba je dobila poziv od pacijenta D.P. koji je naveo da ima bolove u grudima I ekipa hitne službe je odmah krenula na intervenciju. U trenutku prilaska ekipe na dato mesto došlo je do saobraćajne nezgode gde je na lice koje je bilo na putu naletelo vozilo iz suprotnog pravca. U toj nezgodi pomenuto lice je zadobilo višestruke povrede gde je Hitna služba mogla samo da konstantuje smrt. U istom trenutku je ekipa Hitne pomoći preuzela pacijenta i započela reanimaciju sve do najbliže zdravstvene ustanove gde je nažalost konstantovana smrt”, navodi se u saopštenju Doma zdravlja Bor.

Naša ekipa na licu mesta, u kući u kojoj je živela Slavka, nije pronašla nikog. Ispred kuće kod puta pored parkiranog automobila zatekli smo flašu sa vodom i šećerom, najverovatnije u pokušaju da se pomogne. Komšije su u šoku zbog tragedije.

„Čuo sam samo prasak i neki udarac. Kuća nam je malo udaljena od mesta nesreće pa nismo tačno znali šta se dogodilo. Videli smo rotaciono svetlo policije i šokirali smo se kada smo ujutru čuli da je Slavka nastradala a naročito da i njen sin nije preživeo infarkt – kaže jedan komšija.

Porodična kuća nesrećne porodice, Foto: Dragan Jovanović

Od komšija saznajemo da je Slavka bila u penziji i da je sama živela u kući u Pirotskom naselju. Njen sin Dragan radio je u Nemačkoj i često je dolazio kod majke.

„Slavka je bila dobra žena. Znam da je i ona radila ranije u Nemačkoj odakle je došla kada je otišla u penziju. I njen sin je nastavio da radi u Nemačkoj a preko leta smo ga viđali da je dolazio tu kod majke. Bili su fini ljudi, velika je tragedija to što se dogodilo“, kaže jedna Slavkina komšinica.

Na licu mesta nesreće izvršen je uviđaj a po nalogu tužioca vozaču fiat punta Z.M. je uzeta krv na analizu alkohola u krvi. Naložena je i obdukcija tela pokojne žene.

Pročitajte još:

Z.M. je određeno zadržavanje do 48 sati zbog sumnje da je izvršio krivično delo teška dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja. Kako saznajemo, on je zaustavio automobil kada je udario u nesrećnu ženu i sačakao na licu mesta do dolaska policije.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare