Foto: ARMEND NIMANI / AFP / Profimedia

Opremljenu laboratoriju spremnu za preradu kanabisa, otkrila je i uništila Kosovska policija jutros u Lešku. Osumnjičeni je u bekstvu, u objektu nije bilo narkotika, a kompletna oprema u vrednosti više stotina hiljada evra je zaplenjena, saopšteno je iz KP.

„Kosovska policija uništila je danas laboratoriju spremnu za početak prerade opojnih supstanci u Lešku kod Leposavića, koja je imala svu opremu za preradu opojnih supstanci, sastavljenu i spremnu za upotrebu“, inicijalno je na Fejsbuku saopštio kosovski ministar unutrašnjih poslova, Dželjalj Svećlja (Xhelal Sveçla).

Kako je precizirao, vrednost pronađene i oduzete opreme je oko 250.000 evra.

U zasebnom saopštenju, o akciji u Lešku oglasila se potom i Kosovska policija, navodeći da je kontrola objekta u ovom selu u opštini Leposavić, izvršena zbog prethodnih sumnji da se u njemu gaji opojna supstanca kanabis.

„Oko 10.10 časova, tokom kontrole sumnjivog objekta na dva sprata u Lešku, pronađena je oprema za uzgoj kanabisa vredna više stotina hiljada evra“, naveli su iz KP, potvrdivši da je laboratorija bila spremna za početak sadnje i da su nedostajale samo još biljke.

Kompletna pronađena oprema, po nalogu tužioca, je odmah oduzeta.

Iz KP preciziraju da je osumnjičeni muškarac sa inicijalima G.J, koji je istovremeno i vlasnik objekta u kom je otkrivena opremljena laboratorija, te da je on u bekstvu.

Policija nastavlja sa istragom.

Bonus video: Pripadnici MUP-a razbili laboratoriju marihuane u Nišu

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare