Foto: Irfan Ličina/Nova.rs

Posle niza nemilih i uznemirujućih događaja koji su poslednja tri dana potresli Novi Pazar, pripadnici Žandarmerije i policijske uprave u tom gradu su postavili punktove na nekoliko lokacija, na kojima vrše pretrese i kontrolu vozila. Ministar policije Aleksandar Vulin i direktor policije Vladimir Rebić poručili su sinoć građanima da nemaju razloga za strah i da će policija stvoriti uslove da se građani osećaju bezbedno na ulicama Novog Pazara.

Građani Novog Pazara od jutros su mogli da vide pojačane policijske snage, ali i pripadnike Žandarmerije na više lokacija u tom gradu kako zaustavljaju sumnjiva vozila i vrše pretres. Ovom vanrednom prizoru doprineli su događaji koji su uznemirili javnost poslednja jer su u samo tri dana evidentirana dva oružana obručana, u kojima je povređen čak i slučajni prolaznik.

Foto: Irfan Ličina/Nova.rs

Podsetimo, u pucnjavi koja se dogodila pre tri dana pred zgradom novopazarske policije povređen je Mesudin K. (39) kog su napadači navodno i ciljali, dok je zalutali metak pogodio slučajnu prolaznicu na ulici Melihu M. (32). Policija je ubrzo uhapsila Hidajeta A. (45), vlasnika lokalnog striptiz-bara, ali i njegovog sina Anesa A. (23).

Osumnnjičeni Hidajet A. Foto: Privatna arhiva

Kao mogući motiv sukoba oca i sina sa Mesudinom K. navodi se tuča u Hidajetovom noćnom baru koja se dogodila početkom novembra, kada je on sa još nekolicinom nepoznatih osoba pretukao i slomio lobanju mladiću A. S. iz Ribarića, inače, bliskom rođaku upucanog muškarca.

Foto: Irfan Ličina/Nova.rs

Novi oružani obračun zabeležen je juče popodne, kada je nepoznati maskirani napadač zapucao sa ulic3e u pravcu kafića i pogodio gosta N. B. Napadač još uvek nije identifikovan, a prema prvim podacima, ovaj obračun nije povezan sa prethodnim, već se, kako saznajemo, radi o dva odvojena slučaja.

Foto: Irfan Ličina/Nova.rs

Novopazarska policija nije saopštila više detalja o jučerašnjoj pocnjavi, a u gradu se može čuti više verzija o tome šta se zapravo krije iza pucnjave, ali i šta je potom usledilo. Upravo zbog toga su Vulin i Rebić sinoć stigli u Novi Pazar i najavili da će od ranih jutarnjih sati biti primetan veći broj policije a da će se pored njih na ulicama centra sandžačke regije naći i pripadnici žandamerije.

Foto: NOVA S

Ranjeni N. B. je u boljem zdravstvenom stanju, smešten je u Novopazarskoj Opštoj Bolnici.

Pročitajte još:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare