Dragan Živković Foto: Privatna arhiva

Dragan Živković (56) iz vranjskog sela Donje Žapsko, nastradao je od strujnog udara u ataru ovog sela. Kako Nova.rs saznaje, nastradali čovek bio je u šumi, u mestu Konopljište, kako bi spremio drva za ogrev kada se igrom slučaja uhvatio za žicu pod naponom i na licu mesta nastradao.

Rođeni brat nastradalog Dragana, Đura Živković, navodi za Nova.rs da je njegov brat nastradao na tri stotine metara od kuće.

„To se dogodilo juče, u nedelju. Moj brat je otišao prema potoku, ispod naše kuće, da naseče drva i kada je krenuo nazad ušao je u deo gde je visoka trava. Žice od struje su bile pokidane, jer je prethodnih dana bila oluja, a on nije video od trave i na licu mesta je nastradao. Mislim da se uhvatio rukama za žicu u kojoj je bila faza i ta ruka i glava su mu izgorele do neprepoznatljivosti, a ima opekotine i po celom telu“, navodi neutešni Đura.

Gradislav Jovanović, čovek koji je pronašao beživotno telo svog komšije, za naš portal objašnjava kako je došlo do nesreće.

Pročitajte još:

Ovo je nesreća uzrokovana nepažnjom Elektrodistribucije. Pronašao sam ga kako leži pored te žice. Zvao sam odmah Hitnu pomoć i policiju, ali njemu nije bilo spasa. Sada pripremamo sve za sahranu koja će se obaviti sutra“, navodi Jovanović.

Nastradali Dragan nije imao dece, a iza njega su ostali nevenčana supruga sa kojom je živeo i rođeni brat i sestra.

Osnovno javno tužilaštvo u Vranju naložilo je da se ispita vranjska Elektrodistribucija kako bi se utvrdio uzrok i okolnosti pada žica sa mreže.

„Na licu mesta je utvrđeno da je jedna od živa sa mreže pronađena stisnuta u levoj šaci sada pokojnog D. Ž. Smrt je nastupila usled strujnog udara“, saopšteno je iz Tužilaštva.

VIDEO:  Sin ubio oca i majku, mesto zločina

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram