Foto: 7 News Boston

Brajan Volš, suprug Ane Volš, za čije ubistvo je juče zvanično optužen, danas je izveden pred sud gde će tužilaštvo izneti najnovije dokaze koje je policija prikupila protiv njega.

Volš je na početku upitan da li je razumeo optužbe koje mu se stavljaju na teret, na šta je odgovorio potvrdno.

„Ana je bila majka troje dece, radila je u Vašingtonu i putovala iz Kohaseta, u kojoj je živela sa optuženim i troje dece“, navedeno je na početku čitanja optužnice.

Tužilac je detaljno predstavila sled vremenski sled događaja nakon 1. januara.Opisano je do detalje Brajanovo kretanje, kako su ga sigurnosne kamere snimile na više lokacija koje Brajan nije spomenuo u razgovoru sa policijom, opisujući kako je, između ostalog usnimljen kako kupuje sredstva za čišćenje. Takođe, Brajan je pretraživao na internetu da li se ubica može osuditi, ukoliko se ne pronađe telo žrtve.

Volš je optužen za ubistvo supruge Ane Volš, Beograđanke čiji je nestanak prijavio 4. januara u policiji Kohaseta, predgrađa Bostona u kom je porodica privremeno živela.

Foto: 7 News Boston

Tužilac je ponovila da je u kesama koje su pronađene u kontejnerima uočeni biološki tragovi Ane Volš.

Kupovao sredstva za čišćenje

U međuvremenu, policija je utvrdila da je Brajan Volš ometao istragu tako što je policiju lagao o svom kretanju u prvim danima njenog nestanka. Utvrđeno je da je tih dana kupio sredstva za čišćenje u iznosu od 450 dolara, da je na Guglu pretraživao kako se otarasiti tela od 52 kilograma, a sigurnosne kamere prodavnica usnimile su ga na drugom kraju grada.

Očekuje se da će tužilaštvo danas izneti nove dokaze protiv njeg, a koja se odnose na ubistvo Ane Volš.

Ispred zgrade suda u Bostonu okupilo se na desetine novinarskih ekipa koje će danas pratiti pretres.

Bonus video: Mesto nezapamćenog zločina u Zagrebu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar