Njegoševa ulica u centru grada bila je blokirana nakon što je na mestu na kome se nalazi mural posvećen osuđenom haškom zatvoreniku Ratku Mladiću, došlo do incidenta i intervencije policije. Do incidenta je došlo nakon što je aktivistkinja Aida Ćorović mural gađala jajima, nakon čega je privedena.

Pročitajte još:

Kako saznajemo sa lica mesta, Njegoševa ulica je odblokirana, a nakon incidenta koji se dogodio, uočeno je povećano prisustvo policije. Na terenu je trenutno mirno, nakon što su se okupljeni razišli.

„Ovoliko policije nisam videla nikada u Njegoševoj“, neki su od komentara prolaznika.

„Šta je ovo, da li si snima neki film kad je ovoliko policije, moj sin sa decom jedva došao do ovde“, rekla je starija Beograđanka.

Podsetimo, kako je naš portal ranije pisao, Inicijativa mladih za ljudska prava u Srbiji najavila je za danas, pa otkazala uklanjanje murala osuđenom haškom zatvoreniku Ratku Mladiću i to zbog toga što je Ministarstvo unutrašnjih poslova zabranilo skup.

U jednom trenutku, muralu su prišle aktivistkinje Aida Ćorović i Jelena Jaćimović i iz kutije su izvadile jaje i gađale mural. Nakon toga ih je policija u civilu privela.

Mural Ratko Mladic
Aida Ćorović, Mural Ratko Mladić Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

Inače, skup, na kome je trebalo da se prekreči mural, bio je prijavljen policiji, ali je morao biti otkazan, jer su organizatori iz MUP Srbije primili rešenje o zabrani skupa.
U obrazloženju se navodi da bi moglo doći do “međusobnog fizičkog sukoba zbog okupljanja većeg broja lica koja bi izrazila negodovanje i protivljenje skupu”.

BONUS video: Incident pred izricanje presude Ratku Mladiću

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar